LAJBAH TUŽI GLAVAŠEVE CRNOKOŠULJAŠE: Zbog ove pesme desničari će platiti milionsku odštetu! (VIDEO)

Grupa Lajbah smatra da je nedopustivo da se njihova muzika koristi kao podloga za paravojne stranačke vežbe "crnokošuljaša" koju vodi Branimir Glavaš

  • 4

Slovenačka grupa Lajbah tuži ekstremističku stranku Branimira Glavaša HDSSB zbog neovlašćenog korišćenja njihove pesme u svom promotivnom filmu o paravojnoj formaciji "Slavonskoj sokolskoj gardi".

POLICAJAC UBIO IZBEGLICU: Upucao ga jer je pokušao ilegalno da pređe granicu!

U pitanju je pesma "Geburt Einer Nation" iz 1987. godine.

U vreme bivše Jugoslavija, Lajbah se dovodio u vezu sa promocijom totalitarizma, međutim, opšte je poznato da je ona najveći kritičar totalitarnih ideologija.

Grupa Lajbah smatra da je nedopustivo da se njihova muzika koristi kao podloga za paravojne stranačke vežbe "crnokošuljaša" koju vodi Branimir Glavaš.

HDSSB, navodi portal, nije tražio dopuštenje za korišćenje pesme, kao što nije platio ni naknadu za korišćenje iste, a u skladu s tim Lajbah poduzima korake protiv nezakonitog korišćenja pesme preko svog hrvatskog nositelja licencnih prava, kao što se ozbiljno razmatra i tužba.

Čelništvo HDSSB-a našlo se zatečeno novinarskim pitanjima i pokazali su, navodi portal, da se nimalo ne razumeju u autorska prava, jer smatraju da je plaćanje naknade za javno korišćenje muzike dovoljno.

Iako su prvobitno tvrdili da film nije prikazivan javno već isključivo unutar stranke, i to se pokazalo neistinitim jer je film prikazan na lokalnoj TV stanici STV, kao što se može pogledati i na Jutjubu.

Osim što su u svom neznanju iskoristili muziku levo orijentisane grupe, HDSSB kao desna stranka koja je prva u Hrvatskoj javno uvela i formaciju koja nosi crne uniforme, verovatno ne shvata da je spornim potezom opasno narušila međunarodni ugled svetski poznatog i cenjenog sastava, potpuno suprotnih političkih uverenja.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I treba

    16. oktobar 2015 | 13:15

    Bravo za Lajbah.Treba da tuze te "talibane" i da im oderu kozu sa ledja na sudu.A sto se tice glavasa tog cemo mi da sredimo kada dodje vreme ako ikada udjemo u eu.Granice su otvorene eto nekoga tamo za pet minuta ;),mrak ce da ga pojede...

  • Igor Bg

    18. oktobar 2015 | 09:57

    Kad pogledam ovog idiota bas je glavas!

  • Ljuba

    18. oktobar 2015 | 15:09

    Tog krvnika i ludaka treba da tuzi ludnica, zato sto nije kod njih na smestaju !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA