Tadić: Proveru imovine počnimo od mene

Agencija za borbu protiv korupcije uputiće zahtev DS-u da dostavi izveštaje i dokumentaciju o troškovima putovanja njihovog predsedničkog kandidata u Hanover

  • 0

Predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić poručio je s predizbornog skupa u Ubu da neće dozvoliti bilo kom političaru da dovodi u pitanje njegovo i poštenje stranke na čijem je čelu.

Tadić je, obraćajući se građanima, ali i odgovarajući na insinuacije koje su poslednjih dana stizale iz opozicionog tabora i pojedinih medija, rekao da svojim poštenjem stoji iza obećanja građanima.

- Ne obećavam kule i gradove, već sigurnost, mir, pouzdanost, jasno upravljanje i jasno vođenje države. Stojim svojim životom iza toga, svojom energijom, svim svojim znanjem i iskustvom. Stojim svojim poštenjem i ne dozvoljavam nikom u Srbiji, među političarima, da dovodi u pitanje naše poštenje - rekao je Tadić.

On je još predložio, a zatim i najavio da će se vrlo brzo proveriti unakrsnim ispitivanjem poreklo imovine svakog političara u Srbiji, i dodao: "Predlažem da se pođe od mene".

Agencija za borbu protiv korupcije uputiće zahtev Demokratskoj stranci da dostavi izveštaje i dokumentaciju o troškovima putovanja predsedničkog kandidata DS-a Borisa Tadića u Hanover, rečeno je u toj Agenciji.

U Agenciji navode da "kandidati u predizbornoj kampanji imaju pravo da putuju o trošku političkog subjekta kojem pripadaju, s tim što su politički subjekti dužni da troškove takvih aktivnosti u izbornoj kampanji prikažu u izveštaju o troškovima izborne kampanje".

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA