U SRBIJI SE MOŽE ŽIVETI OD PROIZVODNJE MLEKA: Kompanija Imlek pokazuje brigu prema saradnicima! (FOTO)

Dugogodišnju saradnju sa kompanijom Imlek Svetlanka Milutinović odlično ocenjuje, posebno ulaganja i pomoć koju ta kompanija pruža svojim kooperantima

  • 3

Svetlanka Milutinović, iz Varne pokraj Šapca, bavi se proizvodnjom mleka već decenijama unazad. Na porodičnom imanju uzgaja se preko 100 grla stoke svih kategorija, a kako kaže od poljoprivrede se može lepo živeti.

Pomoć kompanije IMLEK stanovništvu na KOSOVU I METOHIJI

Dugogodišnju saradnju sa kompanijom Imlek Svetlanka odlično ocenjuje, posebno ulaganja i pomoć koju ta kompanija pruža svojim kooperantima.

Imlek podržava predložene mere Vlade za prevazilaženje krize u mlekarstvu!

Da li se u Srbiji može živeti od proizvodnje mleka?

 Svakako da se u Srbiji može lepo živeti od proizvodnje mleka, ipak najvažnija je dobra organizacija, stalan rad i prisustvo vlasnika.

Kako ocenjujete saradnju sa Imlekom?

Saradnja sa Imlekom traje već godinama, veoma je korektna. Kompanija je kroz mnoge situacije pokazala brigu prema saradnicima, prema nama kao primarnim proizvođačima, izlazeći nam u susret kada je to neophodno. Svakodnevno smo u kontaktu sa zaposlenima u sirovinskom sektoru Imleka sa kojim imamo izvanrednu saradnju.

Foto: Promo Foto: Promo

Kako se kontrolise kvalitet mleka koji proizvedete?

Kontrolu kvaliteta sirovog mleka vrši otkupljivač odnosno kompanija Imlek. Kao dugogodišnji saradnik mogu da potvrdim da je njihovo mleko izuzetnog kvaliteta s obzirom na najviše standarde koji se primenjuju prilikom otkupa mleka od nas primarnih proizvođača.

Da li se situacija u mlekarskoj industriji poboljsala nakon uvodjenja prelevmana?

Situacija je dosta bolja, iako smo mi proizvođači dosta često u borbi za opstanak. Brojni su faktori koji na to utiču, pre svega mislim na prirodne uslove i okruženje.

Koliko se litara dnevno proizvede na vasoj farmi? Koliko grla imate?

Dnevna proizvodnja mleka na farmi je između 1600 i 1700 litara. U štali imamo ukupno 87 muznih krava, dok je na muži dnevno u proseku njih oko 75.

Foto: Promo Foto: Promo

Koliko je tehnologija zastupljena na vasoj farmi?

Tehnologija je dosta zastupljena, i to nam dosta olakšava posao. Naravno nismo u mogućnosti da nabavimo najnovije mašine ali je bitno da su i postojeće funkcionalne kada su u pitanju svakodnevni poslovi na farmi.

Kako skladistite hranu za krave?

Na našoj farmi kabastu silažu skladištimo u silo trenčevima, seno kao i većina poljoprivrednika pod nadstrešnicama, a koncetrovani deo za prehranu stoke skladišti se u silosu.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panco

    16. oktobar 2015 | 17:13

    A koliko para treba da se krene u ovaj posao strucnjaci kad su plate 200 eura.Gde je samo posed i zemlja pa sve ostalo.Pa koliko samo treba za dva plastenika.A ne za mleko?!

  • Pavle Šumadinac

    16. oktobar 2015 | 23:46

    U SRBIJI NEMOŽE DA SE ŽIVI OD PROIZVODNJE MLEKA...NEMA SIGURNOSTI NI ZARADE... GENERALNO POLJOPRIVREDNICI SU PREPUŠTENI SAMI SEBI... SELO JE ZAPOSTAVLJENO I NATALITET OPADA... I NEMOJ DA SE LAŽEMO...!!! POSTOJE RETKI IZUZECI ALI 90% SELJAKA KAO DA SU GRAĐANI DRUGOG REDA... PENZIJE SU IM MANJE OD 100 EVRA... I DA NE NABRAJAM...

  • S.K.

    16. oktobar 2015 | 18:49

    mlekarstvo je u svakoj drzavi pod posebnim prioritetom ko se i malo razume u tu proizvodnju zna koliko je to komplekso i nema radikalnih zahvata brze progresivne proizvodnje da bi se krava oformila potrebno je 9 meseci da bude u stomaku, 13 do 15 polno zrela da bude za semenjenje i i da se oteli posle 9 meseci i da pocne da daje mleko tad je prvotelka koja u najboljem slucaju daje 18-20 mleka pravu genetiku ako ima posle drugog teljenja 20-30 tu su problemi sa semenjem pobacajima pravilna ishrana se podrazumeva o strogoj higijeni i jos strozijoj zdrastvenoj brigi da i ne pricam greske se skupo placaju sve u svemu zivci kao sajle, pracenje neprestano pojasanja zivotinja jednostavno taj posao ili volis ili bezis od njega trece nema drzava je tu da zastiti od svih nelojalnih konkurenata domacu proizvodnju kao sto se to svuda u ozbiljnim zemljama radi inace narod ce piti mleko koje je neuporedivo losijeg kvaliteta nase mleko to se zna i u evropi i svetu je vrhunskoh kvaliteta i neprikosnoveno zdravo i toga bi trebalo svi da budemo svesni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA