DEVOJČICI (7) GASILI CIGARETU PO VRATU: Jezivo vršnjačko nasilje u Vojvodini!

Devojčica je imala opekotine od cigarete po vratu koje joj je nanela vršnjakinja i zbog toga je alarmirana policija

  • 44

Učenica (7) iz okoline Bačke Palanke povređena je u tuči sa vršnjakinjama kojoj je prethodila svađa zbog bukvara.

Nju je majka odvela kod lekara gde je utvrđeno da ima povrede. Devojčica je imala opekotine od cigarete po vratu koje joj je nanela vršnjakinja i zbog toga je alarmirana policija.

- Majka je ćerku dovela u ambulantu jer je imala modrice po telu, počupanu kosu i rane od cigarete po vratu. Devojčica je majci ispričala da je sve počelo zbog svađe oko bukvara. Ona se posvađala s dve drugarice i nakon dečje rasprave jedna ju je povukla za kosu i udarila, dok joj je druga gasila cigaretu po vratu - kaže sagovornik blizak slučaju za "Alo".

Tuča između tri sedmogodišnjakinje počela je na putu do kuće u povratku iz škole. Devojčica se,  posvađala sa jednom oko bukvara.

Navodno, nakon što je drugarica počupala devojčicu za kosu, ona joj je uzvratila i tada se umešala i treća devojčica. Ona je , navodno, uzela cigaretu i nanela povrede detetu po vratu.

O ovom incidentu su obavešteni Centar za socijalni rad Bačka Palanka, odeljenje za maloletničku delinkvenciju policije u Novom Sadu i nadležno tužilaštvo u ovom gradu.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Ukoliko se dokaže da su devojčice mučile vršnjakinju, one nečće krivično odgovarati jer su mlađe od sedam godina.

- Neće snositi krivičnu odgovornost i to je rečeno roditeljima. E, sad da li će oni osećati moralnu odgovornost jer su loše vaspitali decu, to niko ne zna - kaže izvor blizak slučaju.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    17. oktobar 2015 | 12:22

    Moje dete je maltretirao neki klinac što je bio kao ,,opasan,, što duva, bije se i šta već u 8 razredu... Maltene je mali svaki dan dobijao batine i ja sam išao kod psihologa, direktorke, pedagoga, nastavnika i šta već i njhov odgovor je bio ,, To nije naš problem, "to su samo deca" ,, . I meni je tu već pukao film i otišao sam da se vidim sa roditeljem od malog da vidim u čemu je problem, kad sam ušao u kuću video sam oba roditelja kako puše gledaju neki rijaliti i ne zanima ih uopšte šta se dešava... Ne opravdavam način na koji sam rešio problem al ajde... Otišao sam do sobe malog, obojicu i izveo napolje, izlomio oca tako da je u uargentnom završio i to sve pred klincem i objasnio mu šta to znači kad neko: bije, maltretira ili napada nekog do koga ti je stalo... Posle toga se taj mali izvinio mom klincu i problemi su nestsli.

  • Maja

    17. oktobar 2015 | 10:41

    Postoji samo jedan način da se to reši, mnogi će me osuđivati zbog toga. Moje dete je trpelo vršnjačko nasilje još 1999.god. Svima sam se obratila: roditeljima nasilnika (rekli su da mu ne mogu ništa!!??), učiteljici, pedagogu, psihologu u školi... Bez rezultata. Moja ćerka je bila najmirnija u odeljenju, najbolji đak, valjda je zato i izabrao. Mnogo je pretukao. Došla sam u školu, premlatila sam ga, isto kao on moju ćerku. Sutra opet. Nisam se plašila osude, ni zatvora... Nisam krila da sam mu uradila isto što i on mojoj ćerki. Verujte nikada je više nije pipnuo, a zlostavljao je pola škole. U 7-om razredu je taj izbačen iz škole, danas je u zatvoru. Roditelj MORA da zaštiti dete, pa čak i na moj način, kada nažalost drugog nema.

  • Voda

    17. oktobar 2015 | 14:37

    Ova dva monstrum deteta ne mogu krivicno da odgovaraju, ali njihovi roditelji ( a i one solidarno sa roditeljima, ako se dokaze da su u datom momemtu bile sposobne za rasudjivanje, posto su napunile 7 godina ) odgovaraju za pricinjenu stetu kako materijalnu tako i nematerijalnu. Tako da roditelji ostecene devojcice uzmite advokata i tuzite gamad! Ne dozvolite da ovo prodje, a da niko ni za sta ne odgovara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA