NATO TROZUBAC U MEDITERANU: Sutra počinje najveća vojna vežba u ovoj deceniji!

U vojnoj vežbi "Spoj trozupca" u narednih pet nedelja učestvovaće 36.000 vojnika, 230 vojnih jedinica, 140 aviona i više od 60 brodova

  • 8

NATO sutra u Mediteranu pokreće najveću višednevnu vojnu vežbu u poslednjih deceniju i više, u kojoj učestvuje 27 država članica i tri države partneri, najavio je portparol Alijanse.

Više od 12 velikih međunarodnih organizacija, humanitarnih i nevladinih, ali i Evropska unija i Afrička unija učestvovaće u vežbama koje pokazuje posvećenost i doprinos NATO-a sveobuhvatnom pristupu.

U vojnoj vežbi "Spoj trozupca" u narednih pet nedelja učestvovaće 36.000 vojnika, 230 vojnih jedinica, 140 aviona i više od 60 brodova, prenela je agencija Rojters.

Iz Brisela su naveli da će se vojna vežba održati širom Italije, Portugalije, Španije, Atlantskog okeana, Sredozemnog mora i takođe Kanade, Norveške, Nemačke, Belgije i Holandije.

Foto: Army.mil Foto: Army.mil

Vežba "Spoj trozupca 2015" će pokazati novi povećan nivo ambicije NATO u zajedničkom modernom ratovanju kao i mogućnosti i novitete Alijanse da odgovori na sadašnje i buduće bezbednosne izazove.

Rusija, koja je sprovela nekoliko vojnih vežbi sa više od 45.000 vojnika tokom ove godine i imala vojnu vežbu u Mediteranu pre pokretanja vazdušnih udara u Siriji, pozvana je da posmatra vežbu NATO u centralnom Mediteranu.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    18. oktobar 2015 | 10:36

    Trebali da vezbu odrze u siriji

  • Čiča-deda

    18. oktobar 2015 | 12:48

    Šaka jada provokatora,naspram Ruske imperije.karte su već podeljene i džaba se nato koprca.

  • ja

    18. oktobar 2015 | 11:43

    Bas me briga ionako su nasminkana , kukavicija vojska !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA