Dačić: Prelaz granice s Hrvatskom s ličnom kartom

Hrvatska ima takve sporazume s nekim drugim zemljama, poput BiH. Ako ima s Bosnom, koja još nije dobila status kandidata za EU, zašto ne bi imala i sa Srbijom, rekao ministar policije

  • 0

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Srbija spremna da s Hrvatskom potpiše sporazum o prelazu granice samo s ličnim kartama, ali da to zavisi od te susedne zemlje.

Dačić je podsetio da je taj predlog ranije iznet bivšem ministru policije i bivšoj premijerki Hrvatske, Tomislavu Karamarku i Jadranki Kosor, kao i aktuelnom predsedniku Ivi Josipoviću, i da su svi bili načelno saglasni s tim.

- Podsetio bih da Hrvatska ima takve sporazume s nekim drugim zemljama, poput BiH. Ako ima s Bosnom, koja još nije dobila status kandidata za EU, zašto ne bi imala i sa Srbijom - rekao je Dačić.

On je u prilog ovoj tvrdnji naveo da bi, u slučaju potpisivanja takvog sporazuma, turisti iz Srbije mogli lakše da idu na odmor u Hrvatsku, nego što je to sada slučaj. Dačić je podsetio da Srbija ima potpisan takav sporazum s Makedonijom, Crnom Gorom i BiH, i da razmišlja da ga potpiše i s Albanijom.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA