NIKADA KRAJA OTKRIVANJU ŽRTAVA DRUGOG SVETSKOG RATA: Pronađene stotine pari cipela u šumama u Poljskoj (FOTO)

Dečja obuća, odeća, kaiševi i lični predmeti pronađeni su na šumskom tlu u blizini ozloglašenog logora Štuthova, gde su nacisti za vreme II svetskog rata mučili, a zatim i ubili preko 85.000 ljudi

  • 5

Stotine pari obuće, odeće i ličnih predmeta pronađeni su u šumama u Poljskoj, a utvrđeno je da su pripadali žrtvama koncentracionih logora u II svetskom ratu.

On je DOBROVOLJNO ušao u Aušvic da bi se uverio šta se tamo stvarno dešava!

Dečja obuća, odeća, kaiševi i lični predmeti pronađeni su na šumskom tlu u blizini ozloglašenog logora Štuthov, gde su nacisti za vreme II svetskog rata mučili, a zatim i ubili više od 85.000 ljudi. Ozloglašeni Štuthov bio je poznat po "radnoj snazi" koja je snabdevala nacističku vojsku, kao i stravičnim eksperimentima među kojima je najpoznatiji onaj pri kom su pravili sapun od ljudske masti.

- Radim ovde preko trideset godina i nisam znala da se ove stvari nalaze u šumi pored Štuthova. Nakon što smo pronašli ove ostatke biće potrebno neko vreme da se utvrdi odakle su potekle i koliko su stare - rekla je Danuta Drajva koja radi u muzeju na prostoru nekadašnjeg koncentracionog logora.

Foto: Wikipedia/Wisnia6522 Foto: Wikipedia/Wisnia6522

OTRIĆE VEKA: Pronađen voz pun NACISTIČKOG BLAGA! Zavrteće vam se u glavi od vrednosti dragulja i zlata! (VIDEO)

Zaposleni u muzeju ne znaju razlog zbog kojeg su tek sada našli ove ostatke, ali se veruje da je muzej izgrađen na delu koji je takođe pripadao logoru, te da je šuma u kojoj su stvari pronađene takođe pripadala logoru. Poznato je da su nacisti logoraše kada pristignu skidali do gole kože i oduzimali im sve od garderobe i stvari što je bilo očuvano ili vredno, ostaje misterija zašto su ove stvari pobacane po šumi i kako ih do sada niko nije pronašao. 

Foto: Wikipedia/Wisnia6522 Foto: Wikipedia/Wisnia6522

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludi Milojko@

    20. oktobar 2015 | 14:55

    I sad nam ti zlikovci kroje sudbinu

  • Перагеније

    20. oktobar 2015 | 15:10

    Пољаци као да су опростили нацистима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA