(VIDEO) IZVEO JU JE NA PIĆE, A ONDA JE USLEDILA KATASTROFA: Evo šta nikako ne smete da radite na sastanku!

Bonton nalaže da muškarac komunicira sa konobarom i da se potom lati za novčanik, a ne da gleda kako dama to radi

  • 22

Pravila bontona, odnosno lepog i primerenog ponašanja, sve više se gube u 21. veku, zbog čega je Telegraf odlučio da vas podseti na neke osnovne stvari koje mnogi već znaju, ali ih iz raznih razloga ne praktikuju često.

VIDEO JU JE POSLE 6 MESECI I POLJUBIO JE U OBRAZ: Evo kakvu je katastrofalnu grešku napravio! (VIDEO)

Kada ste poslednji put videli u kafiću ili restoranu da muškarac pridrži stolicu dami, pa tek potom sedne na svoje mesto posle nje? Ovaj mali gest pažnje, kulture i na kraju i same dobre volje kao da je iščezao, a naročito ga ne praktikuju mlađe generacije.

FEJSBUK I RASKID: Pet stvari koje NIKAKO ne smete da radite kad je vezi došao kraj! (VIDEO)

Muškarac je po bontonu dužan da uvek pridoda stolicu dami, bez obzira na to da li je u pitanju njegova lepša polovina ili prijateljica.

JE L' VI TAKO I KOD KUĆE? Mali vodič kroz turistički bonton (GIF)

Nije retka slika ni da konobar priđe, a potom mu svi za stolom pojedinačno saopšte svoje želje za jelo i piće. Međutim, bonton nalaže da muškarac komunicira sa konobarom, a ne dama. Čak i ako je veće društvo u pitanju, domaćin skupa treba da primi od ostalih sve porudžbine, pa da ih saopšti konobaru.

Na kraju, ne treba posebno da podsećamo da je muškarac u obavezi da plati, a ne da kao ovaj naš sa snimka gleda okolo dok se dama hvata za novčanik.

Muškarac je uvek dužan ne samo da se ponudi da plati, već da to i uradi ne dozvoljavajući dami da uopšte stigne da se uhvati za novčanik u tašni.

Kakve sve greške prave muškarci kada se sa damom sretnu na ulici pogledajte OVDE.

Pogledajte u videu šta je ispravno a šta pogrešno po bontonu u restoranima i kafićima:

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    20. oktobar 2015 | 21:20

    Naj bolji bonton imaju slovenci, jedu piju koliko im volja i svako plati za sebe. Bez blama i sramote,sasvim normalna pojava.

  • Mlj2850

    20. oktobar 2015 | 21:50

    Pa zar nismo ravnopravni ???.... i posle svega , te iste "dame" prave od muskaraca obicne budale . Bilo je to nekada ...lepo ponasanje....

  • seka

    20. oktobar 2015 | 21:51

    Kada bih ja cekala svog muza da naruci bili bi gladni i proslo bi 2 sata dok on odluci komunicirati sta bi jeo tako da ipak u tom slucaju ja sam ta koja narucuje i razgovara sa konobarom bio to bonton ili ne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA