EKSTREMISTI ISPALILI GRANATU, PRVE RUSKE ŽRTVE U SIRIJI? Ambasada tvrdi da nema informacije o poginulima

- Postoji 90 odsto verovatnoće da su granatu ispalili ekstremisti - rekao je provladin izvor, misleći na pobunjeničke grupe protiv kojih je sirijska vojska, uz podršku libanskog Hezbolaha i iranskih boraca, pokrenula ofanzivu na tom području

  • 11

Jedan provladin vojni izvor izjavio je danas da su najmanje tri Rusa poginula, a nekoliko ranjeno, kada je granata pogodila njihov položaj u sirijskoj provinciji Latakija. Međutim, Ambasada Rusije u Damasku saopštila je da nema nikakvih informacija da su tri Rusa poginula u Siriji boreći se uz sirijske vladine snage.

- Nema nikakvih informacija o navodnoj ''pogibiji tri Rusa'' ili ''tri ruska vojnika'' u Siriji, kako je izvestio Rojters - prenela je agencija RIA Novosti saopštenje ruske ambasade.

Ukoliko ova informacija bude potvrđena, biće to prvi incident u kome se pominju ruske žrtve u Siriji otkako je Moskva počela sa vazdušnim udarima u toj državi 30. septembra.

Sirijski zvaničnici nisu bili dostupni za komentar, kao ni rusko ministarstvo odbrane.

Direktor Sirijske opservatorije za ljudska prava, grupe za monitoring sa sedištem u Londonu, Rami Abdul Rahman, izjavio je za Rojters da su izvori na terenu potvrdili pogibiju Rusa, u incidentu koji se dogodio u ponedeljak uveče, ali nije mogao da kaže o kom se broju radi.

VELIKA ANTITERORISTIČKA AKCIJA U MOSKVI: Uhapšeno dvadeset islamista

Foto: Twitter/ValkryV Foto: Twitter/ValkryV

Rahman je rekao da veruje da se ne radi o redovnim ruskim vojnicima već o dobrovoljcima.

Provladin izvor, koji je upoznat sa vojnim dešavanjima u Siriji, rekao je za britansku agenciju da se najmanje 20 Rusa nalazilo na položaju u oblasti Nabi Junis, kada je pala granata.

- Postoji 90 odsto verovatnoće da su granatu ispalili ekstremisti - rekao je on, misleći na pobunjeničke grupe protiv kojih je sirijska vojska, uz podršku libanskog Hezbolaha i iranskih boraca, pokrenula ofanzivu na tom području.

Kremlj navodi da ruski vojnici ne učestvuju u borbama u Siriji, ali da postoje pojedinci zaduženi za obuku i savetnici koji rade sa sirijskom vojskom, kao i snage koje štite ruske baze u zapadnom delu te zemlje.

Iz Kremlja je saopšteno da se ne preduzimaju nikakvi koraci na regrutaciji i raspoređivanju dobrovoljaca.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muhamed - Zenica

    20. oktobar 2015 | 19:27

    Ovo je jos jedna laz koju podmecu zapadni mediji.Prvo su lagali da Rusi uopste i ne bombarduju Isilovce, da gadjaju one "umjerene" pobunjenike (to su oni "umjereni" sto su predali svo naouruzanje Al Kajdi), te da su ruske rakete zavrsile u Iranu, da uopste nisu ni pogodile prave ciljeve, itd., itd...., a sad i ovo! A ovaj tzv. "director Observatorija za ljudska prava sa sredistem u Londonu, laze k'o pas. Svi vi koji razumijete i govorite engleski, idite na Google i vidite ko je taj covjek. Obican prodavac voca i stvarno se ne salim.On je kobojagi izbjeglica iz Sirije sa svojim vlastitim"izvorima" iz Sirije, pa cak i iz onih mjesta gdje vladaju Isilovci. uvijek navodi koliko su Rusi i Asad pobili civila od pocetka bombardovanja i gotovo ih izjednacava sa Isilom. Svako ko ima imalo mozga, moze skontat koliko je sati. Putine, samo nastavi, tamani gamad, Bog ti zdravlje dao ! Bosna je uz tebe (barem vecina normalnih).

  • M.M

    20. oktobar 2015 | 19:39

    Direktor Sirijske opservatorije za ljudska prava, grupe za monitoring (sa sedištem u Londonu), Rami Abdul Rahman koji je prebegao u englesku i prodavao kebap u nekom kiosku odjednom postaje direktor opservatorije za ljudska prava. Hahaha samo budale mogu da poveruju u ovakve lazi koje dolaze od njih

  • Boki

    20. oktobar 2015 | 20:18

    Ne znam da li je neko ocekivao da ce ekstremisti stajati mirno dok ih Rusi ubijaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA