SRUŠIO SE AMERIČKI BORBENI AVION: Vraćao se iz rata na Bliskom istoku i ostao bez goriva! (FOTO) (VIDEO)

Vazdušne snage SAD su zvanično potvrdile ovaj incident. Pilot je poginuo na mestu nesreće, kako javljaju tamošnji mediji

  • 13

Američki borbeni avion F-18 se srušio rano jutros ubrzo posle poletanja iz baze Lejkenhit u Safoku, u jugoistočnoj Engleskoj, kako navodi "Raša tudej".

SRUŠIO SE AMERIČKI VOJNI AVION: U njemu je bomba od 100 kilograma, MOŽE DA EKSPLODIRA SVAKOG TRENUTKA! (VIDEO)

Lokalni mediji navode da je pilot poginuo na licu mesta. Inače, radi se o bazi koja pripada američkim vazdušnim snagama.

Portparolka policije navela je da se nesreća dogodila neposredno posle poletanja, oko 10.30 sati po lokalnom vremenu. Nešto ranije, policija je objavila da su ekipe za vanredne situacije upućene u selo Redmir kod grada Ilija, gde je pao borbeni avion F/A-18.

Foto: Wikimedia/U.S. Navy Foto: Wikimedia/U.S. Navy

Prema prvim informacijama, sumnja se da se avion srušio jer je ostao bez goriva nakon operacije na Bliskom istoku. Pretpostavlja se da nije stigao da dopuni gorivo sa tankera. Ovo je samo jedan od 6 aviona koji se vraćaju iz operacije na Bliskom istoku.

Vazdušne snage SAD su zvanično potvrdile ovaj incident. Istovremeno, američka vazduhoplovna baza na istoku Engleske saopštila je da proverava informacije da se jedan od njihovih borbenih aviona srušio.

Ovaj avion F/A-18 Hornet je borbeni avion pogodan za sve vremenske uslove, a u službi je od 1983. godine.

Pogledajte video o ovom avionu:

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor:rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ISTINA je stigla nestalo je lazi

    21. oktobar 2015 | 13:18

    Sigurno je ostao bez goriva i nisu ga srusili braca sa bradama..pa moj jugo ne moze da ostane bez goriva,nosim stalno kanticu od 5l u skaf a kamoli avion najprofesionalne vojske..koga mazete vi sa vasim ,,nevidljivim avionima,,

  • Branko

    21. oktobar 2015 | 15:59

    Kako u istoj vesti pise da je pao neposredno nakon poletanja i da je pao jer je ostao bez goriva u povratku sa bliskog istoka?

  • Nazadna ličnost

    21. oktobar 2015 | 14:38

    Samo neka padaju ionako samo seju smrt

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA