Poslanice donirale pomoć Sigurnoj kući u Beogradu

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević je zahvalila na doniranoj pomoći jer je, kako je rekla, štićenicama Sigurne kuće pomoc neophodna

  • 0

Četiri narodne poslanice posetile su danas Sigurnu kuću u Beogradu gde su za žene i decu, žrtve porodičnog nasilja, donirale humanitarnu pomoć uz poruku da "ne ćute i trpe, već da prijave nasilnika".

MUŽ ME PREBIJE, A ONDA IMA SEKS SA ŠVALERKOM U NAŠEM KREVETU! Naježiće vas kako je ova žena BRUTALNO ZLOSTAVLJANA!

Reč je osnovnim namirnicama kao što su brašno, sećer, ulje i voće, koje su štićenicama Sigurne kuće donirale Sanja Nikolić, Katarina Rakić, Vesna Marković i Mirjana Andrić.

OVO MOŽE SAMO U SRBIJI: MUŽ DAVIO I PRETUKAO ŽENU, a policija žrtvu odvela na PSIHIJATRIJU jer je uznemirena!

- Donacija koju smo donele je simbolična i nema neku materijalnu vrednost, ali mislim da će ženama u kući mnogo pomoći - rekla je Nikolić.

SUPRUG NARKOMAN JURIO ME JE NOŽEM DA ME ZAKOLJE PRED DETETOM! Naježiće vas KRVAVA sudbina ove žene!

Napomenuvši da postoje podaci koji govore je sve više žena koje su se ohrabrile i prijavljuju nasilje, ona je žrtve porodičnog nasilja pozvala da "ne ćute i ne trpe, već da prijave nasilnika, jer je suština borbe protiv nasilja upravo uključivanje celog društva".

Printskrin: Tanjug Printskrin: Tanjug

Kako je istakla, na tome zajednički moraju da rade država, vladine institucije, nevladine organizacije kao i mediji.

Da bi se postigao neki rezultat, dodala je ona, moramo malo više da mislimo ne samo na žene, već i na decu koja su takođe žrtve porodičnog nasilja.

Nikolić je podsetila da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio dopunu za izmenu Krivičnog zakona koja, kako je objasnila, podrazumeva da će, kada žena prijavi nasilnika, sudija moći istog trenutka da ga udalji iz kuće.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Iskreno verujem da ćemo tu izmenu i dopunu zakona u najskorije vreme imati u parlamentu i da će dobiti podršku svih poslanika - dodala je Nikolić.

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević je zahvalila na doniranoj pomoći jer je, kako je rekla, štićenicama Sigurne kuće pomoc neophodna.

- Svi mi zajedno možemo da učinimo mnogo, a ovo je pravi primer -  istakla je ona dodavši da nije važno da li pomoć ima malu ili veliku materijalnu vrednost jer je mnogo važnije da žrtve nasilja imaju osećaj da neko brine o njima.

- Ovo je dokaz koliko je malo potrebno svima njima, i deci, da budu zadovoljniji, srećniji i imaju osećaj da neko na njih misli - zaključila je Stanojević.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA