KO JE KRIV ZA SMRT NAŠE TEODORE? Očajni roditelji iz Valjeva 6 godina žive na lekovima za smirenje (FOTO)

- Sada godinu dana ne zakazuju novo veštačenje i umesto pravde šest godina posle smrti našeg deteta dobijamo novo vređanje dostojanstva i inteligencije - priča Saša Jovanović, otac preminule Teodore Jovanović

  • 5
Foto: Teodora Jovanović Foto: Teodora Jovanović

Ni šest godina nakon smrti petogodišnje devojčice Teodore Jovanović, koja je preminula u valjevskoj bolnici zbog zavezivanja creva, njen slučaj nije dobio sudski epilog.

UŽAS U VALJEVSKOJ BOLNICI: Otišao je na operaciju vena, a probudio se bez pola kože na leđima!

Teodorin otac Saša Jovanović kaže da je, posle šest godina, taj slučaj, praktično, ponovo na početku, jer je Apelacioni sud je ukinuo presudu valjevskog suda po kojoj je pedijatar dr Vladimir Ranković osuđen na minimalnu kaznu zatvora od godinu dana zbog propusta u lečenje petogodišnje Teodore i zatražio novo veštačenje, koje se ne zakazuje već godinu dana.

Suđenje lekarima za nesavesno lečenje Jelice Panić

Novo veštačenje je traženo jer su mišljanja sudskih veštaka Medicinskog fakulteta u Beogradu i komisije Ministarstva zdravlja za spoljnu proveru rada lekara o propustu u radu valjevskog lekara bila oprečna!

Otac preminule Anastasije podneo tri krivične prijave protiv lekara!

U izveštaju sudskih veštaka Medicinskog fakulteta je navedeno da dr Ranković nije prepoznao teško oboljenje, niti primenio odgovarajuću dijagnostiku prema pravilima medicinske nauke, što je dovelo do pogoršanja stanja deteta, dok je mišljenje Komisije Ministarstva zdravlja bilo suprotno.

- Sada godinu dana ne zakazuju novo veštačenje i umesto pravde šest godina posle smrti našeg deteta dobijamo novo vređanje dostojanstva i inteligencije. "Usklađivanje mišljenja" koje traži Apelacioni sud je nonsens, tako kažu svi pravnici koje sam konsultovao. Jer, odbor Medicinskog fakulteta su veštaci, dok je komisija Ministarstva zdravlja svedok u ovom postupku. Kako je moguće tražiti usklađivanje mišljenja veštaka koji predstavljaju struku i komisije koja štiti interes države i, na kraju krajeva, optuženog lekara - pita se Saša Jovanović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Roditelji male Teodore smatraju da su posle šest godina zaslužili da saznaju istinu o tome da li je njihovo dete umrlo zbog lekarske greške.

Teodora Jovanović je umrla 30. septembra 2009. godine u valjevskoj bolnici.

Te noći ju je "pregledao pedijatar dr Vladimir Ranković zbog bolova u stomaku i vratio je kući, uz reči da je u pitanju viruščić", a pri tome "nije uradio nikakve analize krvi i urina", tvrde roditelji. Posle nekoliko sati roditelji su devojčicu ponovo doveli u bolnicu, gde je umrla posle nekoliko sati zbog zavezivanja creva.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kokan

    22. oktobar 2015 | 11:41

    Dzukela, zadavio bih ga svojim rukama, kakav sud,;ne bi ni stigo do njega.

  • Biljana

    22. oktobar 2015 | 11:21

    Bela mafija. Unistavaju zdravlje ljudi, zataskavaju, muvaju, kradu, lazu, mazu, upropsacavaju sruku i ugled svih onih lekara koji strucno i predano rade svoj posao. I nikom nista, povezani su kao armatura.

  • Aca ns

    22. oktobar 2015 | 11:20

    Zavezo bi ja tom doktoru creva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA