MILO ĐUKANOVIĆ: Rusija podržava proteste u Podgorici!

Ovo je pokušaj da se zaustave evropske i evroatlantske integracije Balkana - kazao je crnogorski premijer

  • 24

Predsednik vlade Crne Gore Milo Đukanović direktno je u sredu optužio Rusiju za podršku protestima u njegovoj zemlji kroz koje opozicione političke stranke pokušavaju da zaustave crnogorsko uključenje u NATO.

Završen protest u Podgorici, ultimatum Ðukanoviću

- Nema nikakve sumnje nakon dva saopštenja ministarstva spoljnih poslova Rusije da je ruska politika na strani organizatora (protesta) - kazao je Đukanović u intervjuu kojeg je u sredu objavila TV Federacije BiH (FTV).

Đukanović je upozorio kako je upravo radi toga trenutno stanje u Crnoj Gori problem koji se ne tiče samo te zemlje nego svih onih kojma je stalno do njene evroatlantske perspektive.

- Ovo nije samo bitka Crne Gore. Ovo je pokušaj da se zaustave evropske i evroatlantske integracije Balkana - kazao je crnogorski premijer.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Istakao je kako prosrpske stranke koje organizuju proteste protiv crnogorske vlade žele njeno rušenje jer drže kako bi ulaskom Crne Gore u NATO izgubili svaku mogućnost "poništavanja nezavisnosti Crne Gore".

Đukanović je kazao kako on lično i njegova vlada nemaju ništa protiv demokratskih izbora u toj zemlji, a pritom je istakao kako su protiv njih upravo oni koji protestima pokušavaju nasilno da sruše vlast.

- Ako će ministarski sastanak NATO-a biti 1. decembra, mi smo 2. decembra spremni za izbore - kazao je Đukanović koji očekuje da će njegova zemlja tada dobiti i službenu pozivnicu za punopravno članstvo u NATO-u.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobo

    22. oktobar 2015 | 14:10

    Nije ti smetalo kada su ostavljali ogroman novac kod tebr u Crnoj Gori. Pa posto znas informaciju,spreci delovanje Rusije.

  • ja

    22. oktobar 2015 | 10:57

    A tebe ameri podrzavaju i sta sad !? Napred Rusi !

  • wrtikappa

    22. oktobar 2015 | 10:58

    I ovom se Rusi poceli pricinjati!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA