SVAKA ČAST: Ustanovljen PEHAR SA likom VUKA BOJOVIĆA! (FOTO)

Sportski direktor Univerzitetskog sportskog saveza Beograda, Stevan Šegrt, svečano je predao pehar Bojovićevoj supruzi i ćerki, kao znak uspomene na svog dugogodišnjeg člana

  • 2

U znak sećanja na direktora Beogradskog zoološkog vrta Vuka Bojovića, ali i osnivača i prvog predsednika Veteranske džudo asocijacije Srbije, ovo udruženje ustanovilo je pehar sa njegovim likom.

ČOVEK JE ČOVEKU MOŽDA VUK, ALI JE VUK UVEK BIO VELIKI ČOVEK! Prođe godinu dana bez Vuka Bojovića!

Turnir je ove godine održan 32. put, a svake godine dodeljivaće se pehar pobednicima memorijalnog džudo turnira "Milić Rašović Migo".

Vuk Rašović, višestruki svetski i evropski prvak u džudu rekao je da ovaj pehar treba da obeleži uspomenu na Vuka Bojovića.

- Vuk je bio jedan od osnivača i prvi predsednik Veteranske džudo asocijacije, prvo Jugoslavije, pa posle Srbije, a i čovek koji je dugi niz godina bio potpredsednik Džudo saveza Jugoslavije i koji je imao veoma zapaženu ulogu u radu Džudo organizacije i u promovisanju tog sporta među mladima - istakao je Rašović.

Foto: SPUTNIK/МАША РАДОВИЋ Foto: SPUTNIK/МАША РАДОВИЋ

Muzej u Jagodini dobio voštanu figuru Vuka Bojovića (FOTO)

On je istakao da je Bojovićeva aktivna uloga u Džudo savezu ipak ostala u senci njegovog rukovođenja Beogradskim zoološkim vrtom, po čemu je bio poznat široj javnosti.

- Mi koji smo sarađivali sa njim imali smo obavezu da sačuvamo sećanje na njega i na jedan ogroman doprinos koji je on dao tome što smo mi decenijama radili. Za moju karijeru, on je bio čovek koji je imao presudnu ulogu, a o tome će pisati i u mojoj knjizi koja treba da izađe do kraja godine i nosi naziv "Nisam stigao da ostarim". To je priča o mojim prijateljima, meni i džudu uopšte - završio je Rašović.

Foto: SPUTNIK/МАША РАДОВИЋ Foto: SPUTNIK/МАША РАДОВИЋ

Stevan Šegrt, sportski direktor Univerzitetskog sportskog saveza Beograda svečano je predao pehar Bojovićevoj supruzi i kćerki, kao znak uspomene na svog dugogodišnjeg člana.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Sputnik Srbija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    22. oktobar 2015 | 12:56

    Bravo za pehar. Vuk Bojovic je zasluzio da ga se secamo.

  • ZOR - AN

    24. oktobar 2015 | 12:20

    Za svaki pohvalu, ali bi trebalo ustanoviti i neku plaketu za entuzijaste u ocuvanju zivotne sredine. Bilo bi blize njegovoj zivtnoj borbi za spas Zoo vrta i njegovih zitelja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA