(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) ZABORAVLJENI POKOLJ U PANČEVU: Nacisti su izdvojili 36 ljudi, a onda su im rekli - TI UŽE, TI METAK! (VIDEO)

Kao odmazdu za napad na nemačke vojnike, Vermaht je nasumično izabrao 36 ljudi sa pančevačkih ulica, 21. aprila 1941. godine u prepodnevnim časovima

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika S.S.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • momo

    06. mart 2016 | 13:39

    narode nikad u nato nikad u eu nikad u okupatorsku evropu srbi moraju da stvore srpski savez svi evropski drzavava da se ujedine i da se priklone rusiji a zlocine nikad nesmiju zaboraviti

  • Pančevac

    23. novembar 2015 | 08:49

    Obešena su sledeća lica: Milanović Milan, Milivojević Milutin, Cadik Jakov, Koceš Franja, Caran Milorad, Azicki Pera, Mirđić Đorđe, Žestić Vladimir, Maksin Jovan, Topolovački Aleksandar, Skovran Mirko, Ristić Ljubomir, Jeftić Milenko, Adamović Jovan, Stojkov Dušan, Radak Kosta, Ćosić Taja, Šiškulović Darinka (svi iz Pančeva, sem Milivojevića koji je bio iz Omoljice pokraj Pančeva). Streljana su sledeća lica: Humanović Tihomir, Grobanović Ivan, Tešanović Gojko, Pantelić Sava, Hadžić Dušan, Grujuć Đura, Haker Šandor, Markov Toma, Perić Steva, Crni Đura, Novak Marijan, Milenković Dragutin, Nedić Pera, Dimković Tihomir, Atanacković Draga, Atanacković Radivoj, Avramov Vasa, Pinter Stevan (svi iz Pančeva).

  • Anonimna

    23. oktobar 2015 | 12:40

    Postovani ANONIMNI, vi verovatno nikada niste bili u Pancevu. Na Pravoslavnom groblju u Pancevu postoje dve spomen ploce postavljene u spomen na obesene i streljane na ovom groblju aprila 1941. Spomen ploce postavljene su na 70. godisnjicu od ovog zlocina, rad su akademskog vajara Ivane Rakidzic Krumes. Postoji i zajednicka grobnica u kojoj su sahranjene zrtve ovog zlocina, sa ispisanim imenima svih obesenih i streljanih. Na grobnici postavljena je bronzana skulptura "Ptice" akademskog vajara Bozidra Jovovica. Ovaj spomenik je 1972. godine utvrdjen za nepokretno kulturno dobro, spomenik kulture.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA