PUTIN ODGOVORIO: Oni koji tvrde da smo bombardovali bolnicu nisu pouzdaniji od konobara u piceriji

- Ovakve lažne informacije često stižu iz SOHR-a - rekla je potparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova

  • 4

Iz Moskve su u četvrtak javili da nije bilo napada ruske vazdušne sile na poljsku bolnicu, a da je britanska nevladina organizacija koja je to javila pouzdana kao i "konobar u piceriji". 

OČEKUJE SE PUTINOV ODGOVOR: Sirija tvrdi da je u vazdušnom napadu na poljsku bolnicu ubijeno 13 osoba

- Sve informacije o napadu Rusije na poljsku bolnicu su netačne - rekla je Marija Zaharova, potparol iz ministarstva spoljnih poslova.

Sirijski observatorijum za ljudska prava (SOHR) javio je u sredu da je 13 civila iz poljske bolnice poginulo pri ruskom vazdušnom napadu. Radnik sa klinike rekao je za AFP da je zaista izvršen napad na bolnicu i da su poginule dve osobe, ali nije pominjao ko je izvršio napad. 

- Ovakve lažne informacije često stižu iz SOHR-a - dodala je Zaharova na brifingu u Moskvi. Ona je osnivača SOHR-a Ramija Abdela Rahmana okarakterisala kao "vlasnika kioska brze hrane, koji nema ni novinarsku diplomu, niti bilo kakvo drugo legalno obrazovanje, čak ni srednju školu".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- To bi bilo kao da citirate konobara u piceriji - dodala je potparolka ministarstva spoljnih poslova na sastanku u Moskvi.

Rusi su 30. septembra počeli sa vazdušnim napadima na Siriju, a od tada su u konfliktu sa Zapadom koji im zamera jer su se usmerili na umerene grupe koje se protive predsedniku Sirije, umesto na ekstremiste Islamske države. 

( Telegraf.rs / Izvor: france24.com)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko Ostojic

    23. oktobar 2015 | 15:51

    Nije fer omalovažavanjem postene konobare i porediti sa ološom koji za šaku funti dolara prodaje sve...

  • Maja

    24. oktobar 2015 | 10:59

    Vidite li da zapad igra prljavu igru protiv Rusije.Treba jednom za svagda da se osvijestimo i ne pruzimo priliku tim sotonama da nas porobe ,jer sve sto rade ne rade zbog intreresa ljudskog roda vec zarad svojih interesa.Mislim da je sve ovo predaleko otislo i da se tesko moze sta uciniti za ljudski rod .Ostalo nam je samo da trazimo Boziju pomoc da se molimo jer molitvom mozemo sve bas sve promijeniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA