NOVAC STVARNO NIJE VAŽAN: Ova dečica u kolicima imaju prelepo detinjstvo zahvaljujući PLEMENITOJ IDEJI (VIDEO)

- Najzadovoljniji sam jer "magična kolica" na kreativan način podižu svest zajednice i omogućavaju ovoj deci normalan odnos sa drugom decom - rekao je Rajan

  • 2

Rajan Vajmer iz Oregona počeo je da pravi kostime za Noć veštica zbog svog sina koji je u invalidskim kolicima od 2008. godine, a prošle godine je odlučio da to učini i za drugu takvu decu, te je osnovao  neprofitabilnu organizaciju "Magična kolica" (Magic Wheelchair). 

 

BRAVO, LJUDI: Mnogi žele da pomognu malom heroju Kosti, evo kako to mogu da učine! (FOTO)

 

Rajan i Lana Vajmer imaju petoro dece od kojih je troje u invalidskim kolicima.i u ranom uzrastu im je dijagnostikovana Atrofija kičmenih mišića, stanje koje ih doživotno vezuje za kolica. Rajanov najstariji sin Kiton počeo je da vozi poboljšana kolica sa dve godine i tada je izjavio da želi da bude pirat za Noć veštica.

 

- Razmišljao sam o Kitonovoj želji i shvatio da je to sasvim moguće. Izgradiću mu piratski brod oko kolica. Kada znate da vam je vreme sa detetom ograničeno, onda se trudite da što više učinite za to malo vremena što vam je dato - rekao je Rajan.

 

- Najbolje od svega je što druga deca nisu gledala Kitona kao jadnog dečaka u kolicima, svi su ga gledali kao moćnog pirata! Ovo im je omogućilo da mu se približe, pa sam tek onda shvatio koliki uticaj ovo može da ima na našu zajednicu - priča Rajan kako je došao na ideju da napravi "Magična kolica".

 

Foto: Ryan Weimer/KickStarter

Foto: Ryan Weimer/KickStarter

 

KAO IZ AVATARA: Ovaj robot omogućava osobama sa invaliditetom da se kreću! (VIDEO)

 

Vajmer je odlučio da pomogne drugoj deci koja dele Kitonovu sudbinu. Znao je da bi iznajmljivanje opreme za mnoge bilo skupo i nedostižno, te je odlučio da organizuje neprofitabilnu organizaciju. Ove godine "Magična kolica" će napraviti pet kostima koji će biti spremni za maskenbal 2015.

 

Deca prvo šalju kratak video u kome objašnjavaju u šta žele da se maskiraju, a onda učestvuju u pravljenju kostima sa dizajnerima i radnicima koji sve to rade volonterski.

 

Foto: Ryan Weimer/KickStarter

Foto: Ryan Weimer/KickStarter

 

- Imamo puno talentovanih volontera koji imaju iskustva u oblasti dizajna. Bez njih ne bismo uspeli - rekao je Rajan.

 

- Najzadovoljniji sam jer "Magična kolica" na kreativan način podižu svest zajednice i omogućavaju ovoj deci normalan odnos sa drugom decom - dodao je Rajan.

 

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA