(VIDEO) POTPUNI HAOS U PRIŠTINI: Suzavac leteo na sve strane, povređen policajac, uhapšeno deset demonstranata! (FOTO)

Demonstranti su gađali policiju "molotovljevim" koktelima, kamenicama i palili kontejnere, a policija je uz upotrebu suzavca krenula na učesnike protesta i tom prilikom većina njih se udaljila ka raznim delovima Prištine

  • 7

Jedan policajac lakše je povređen tokom sinoćnjih demonstracija ispred zgrade parlamenta Kosova u Prištini, dok je deset demonstranata uhapšeno.

PLAČU POSLANICI U PARLAMENTU KOSOVA! Opozicija ponovo bacila suzavac! (FOTO)

Sednica skupštine Kosovo, na kojoj su učestvovali samo poslanici Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Demokratske partije Kosova (PDK), jer je opozicionim poslanicima pristvo bilo onemogućeno, okončana je noćas usvajanjem zakona o zdravoj hrani.

Sednica je trajala 20 minuta, a opozicija ju je okarakterisala kao "privatni sastanak struktura PDK i DSK sa (predsednikom parlamenta Kadrijem) Veselijem" i najavila da će ponovo da blokira svaki rad skupšine Kosova.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pre sednice skupšine policija se povukla iz zgrade parlamenta i nakon što su se učesnici protestnog skupa opozicije razišli, saobraćaj se u Prištini obavlja neometano.

Policija Kosova navodi da je uspela da održi situaciju pod kontrolom i da nije dozvolila da se demonstranti probiju u zgradu parlamenta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kako je Tanjugu ranije rečeno u Kliničko-bolničkom centru Priština, u sukobima ispred parlamenta nešto pre ponoći pet demonstranata je lakše povredjeno, kao i dva pripadnika policije.

Kako javljaju mediji u Prištini, uhapšeno je sedam pristalica opozicije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Demonstranti su gadjali policiju "molotovljevim" koktelima, kamenicama i palili kontenjere, a policija je uz upotrebu suzavca krenula na učesnike protesta i tom prilikom većina njih se udaljila ka raznim delovima Prištine.

Sednica skupštine Kosova u petak je u nekoliko navrata prekidana pošto su u skupštinskoj sali poslanici opozicije bacali suzavac.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pokret Samoopredeljenje preuzeo je odgovornost za bacanje suzavca, uz poruku da njihov protest neće prestati ukoliko iz skupštinske procedure ne budu povučeni sporazumi o formiranju Zajednice srpskih opština i o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Podsećamo, osnivač radikalnog opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti pre dve nedelje, tokom zasedanja parlamenta bacio je suzavac. Pripadnici Samoopredeljenja su, inače, najžešći protivnici briselskih sporazuma, formiranja Zajednice srpskih opština, kao i sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crveno bijela Krajina

    24. oktobar 2015 | 13:48

    Sad neka evropa pogleda sta je napravila.. poslati vojsku , zavesti red dole i zabosti srpsku zastavu dole !

  • Nista licno

    24. oktobar 2015 | 13:52

    Bas prava demokratija ;)

  • Čiča-deda

    24. oktobar 2015 | 11:22

    Sada je mnogo jasnije zbog čega su mnogi šiptari masovno odlazili prošle zime,na zapad.Vodiće oni svoj građanski rat radi vlasti-eto im država,još nije ni zaživila,a već se raspada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA