(UZNEMIRUJUĆI FOTO) Dečak sam sebi seče glavu, majka slika selfi!

Neki muslimani obeležavaju ovaj dan tako što izvode brutalna samopovređivanja, drugi pak se besomučno udaraju u svoje grudi i obraze, dok se neki priključuju uličnim molitvama

  • 58

Danas je muslimanski praznik Ašur koji je poznat po samopovređivačkim ceremonijama. Šokantne fotografije pokazuju muslimanske dečake kako se seku oštricama velikih noževa, a majke ih prate u crnini. 

KRVAVI FESTIVAL: Noževima seku glave u slavu Alaha (FOTO) (VIDEO)

Svake godine, muslimani širom sveta postaju deo ove krvave samopovređivačke ceremonije koja obeležava deseti dan islamskog kalendara i oplakuje smrt Imama Husajna u bitci za Karbalu. Imam Husajn je unuk proroka Muhameda.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Fotografije pokazuju mahom mlade dečake kako paradiraju ulicama prestonice Iraka sa belim odorama koje nose a na kojima se nalaze krvave fleke. Njih prate majke koje su obučene u crninu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Neki muslimani obeležavaju ovaj dan tako što izvode brutalna samopovređivanja, drugi pak se besomučno udaraju u svoje grudi i obraze, dok se neki priključuju uličnim molitvama.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dosta ljudi takođe bira da ode na hodočašće u Mađšad al Husajn u Iraku za koje se smatra da je grobno mesto Imam Husajna.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dan Ašure je postao nacionlani praznik u nekim islamskim zemljama uključujuči Avganistan, Irak, Iran, Liban; Bahrein i Pakistan.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor: Beta-AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA