DIREKTOR BOLNICE U ĆUPRIJI: Bolnica radi normalno, informacije o zatvaranju su lažne!

Naime, neimenovani lekari ortopdije, javili su neki mediji, izjavili su da su bolnica i ortopedija zatvoreni, posle smrti pacijentkinje Dragice Pavličević (52) zaražene klostridijom, posle opercije skočnog zgloba na tom odeljenju

  • 1

Generalni direktor Opšte bolnice u Ćupriji Marko Ilić izjavio je večeras da nije tačno da su zatvoreni bolnica i Odeljenje ortopedije "zbog klostridije".

HOĆE DA ZATVORE BOLNICU: Dvoje umrlo od KLOSTRIDIJE, srpski lekari pozivaju nadležne da reaguju!

- Bolnica radi, radi Odeljenje ortopedije, imamo prijeme pacijenata, operacije, sve drugo su potpune neistine - rekao je Tanjugu Ilić, koji je u vreme davanja izjave bio na Odeljenju ortopedije sa dežurnim ortopedom, pomoćnikom direktora za medicinska pitanja i načelnikom medicinskog sektora.

MOJA MAJKA JE PET DANA UMIRALA U NAJGORIM MUKAMA: Ćerka progovorila o PAKLU kroz koji je prošla! (FOTO)

Naime, neimenovani lekari ortopdije, javili su neki mediji, izjavili su da su bolnica i ortopedija zatvoreni, posle smrti pacijentkinje Dragice Pavličević (52) zaražene klostridijom, posle operacije skočnog zgloba na tom odeljenju.

- Toj ženi je operisan skočni zglob na ortopediji i bila je relativno dobro neko vreme, posle je dobila proliv i prebačena je u jedinicu intezivne nege gde je preminula. Nije preminula na ortopediji - rekao je Ilić.

- Dali smo da se radi klinička obdukcija, pataloško anatomska obdukcija, rezultati još nisu gotovi, čekamo ih, da bi se video uzrok smrti - dodao je on.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ilić je precizirao da je sanitarnog inspektora obavestila porodica preminule, da je pregledao dokumentaciju, napravio izveštaj i poslao ga svome šefu.

- Mi smo dobili nalog da formiramo Komisiju za ispitivanje kvaliteta unutrašnjeg rada. Ordinirajući doktor je napisao izjavu. U ponedaljak, prvi radni dan, formiracehmo Komisiju koja će postupiti po nalogu zdravstvene inspekcije - istakao je Ilić.

On je naglasio da Odeljenje ortopedije nije zatvoreno, da radi redovno i da pruža medicinske usluge za ceo region.

- Bolnica ima tim za sprečavanje i rano otkrivanje interhospitalnih infekcija i to je nešto što se radi svakog dana. Radimo i na tome da li postoji individualna odgovornost za smrt te žene, čekamo šta će pokazati nalaz obdukcije - dodao je on.

Na pitanje Tanjuga da li je preminula bila zaražena klostridijom, Ilić je odgovorio da je kod te žene bio poztivan nalaz i da je klostridija izolovana u stolici.

- Žena je preminula u intenzivnoj nezi, da li od posledice te bakterije, ili nečega drugog videćemo posle izveštaja obdukcije. Nećemo ništa da krijemo, ako postoji odgovornost, individualna, ili neka druga, biće sankcionisana - istakao je Ilić.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Borko

    26. oktobar 2015 | 11:46

    Treba da pogledate unutra kakva je ova bolnica i kako rade doktori sestre i cistacice daleko bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA