PSS traži zabranu spota u kojem je Karić kriminalac (VIDEO)

Spotovi koalicije "Izbor za bolji život", koji se emituju na RTS-u, Pinku, B92 i Prvoj televiziji, grubo krše pretpostavku nevinosti Bogoljuba Karića, saopštila njegova stranka

  • 0

Pokret snaga Srbije (PSS) zatražio je danas od Republičke radiodifuzne agencije (RRA) da zabrani predizborne spotove Demokratske stranke u kojima se predsednik PSS-a Bogoljub Karić pominje kao kriminalac.

PSS, koji je na izbornoj listi "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić", naveo je da predizborni spotovi koalicije "Izbor za bolji život", koji se emituju na RTS-u, Pinku, B92 i Prvoj televiziji, grubo krše pretpostavku nevinosti Bogoljuba Karića.

- Imajući u vidu da se radi o spotovima i poruci koja se ne zasniva na činjenicama, a koristi se u prljave i zlonamerne svrhe, zahtevamo da se, shodno Opštem obavezujućem uputstvu, emiterima zabrani dalje objavljivanje ovih spotova - navodi se u zahtevu upućenom RRA.

PSS navodi da se u predizbornim spotovima na grub način vređa čast, ugled i privatnost Bogoljuba Karića, koji nije pravosnažnom sudskom odlukom optužen ni okrivljen za finansijske afere, dok, kako se navodi, "crvena poternica" nije validna ni u jednoj državi u svetu.

- Bogoljub Karić nije učesnik izbora 6. maja, jer nije kandidat za predsednika, narodnog poslanika ili odbornika - naveo je PSS, i ocenio da vladajuća koalicija, zloupotrebom svog uticaja na medije, krši Rezoluciju Evropskog parlamenta o održavanju fer izbora.

Pogledajte spot:

(I. M. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA