SRBI SE ZBOG PAPIRA MASOVNO ŽENE SA MAĐARICAMA: Uhapšen Srbin osumnjičen da je organizovao sve ovo

Mlade su dobijale u proseku između 50.000 funti i 2.000 evra. Prvu ratu su dobijale odmah nakon sklapanja braka, dok su drugu nakon dobijanja boravišne dozvole

  • 13

Mađarske istražne vlasti predložile su podizanje optužnice protiv 73 državljana iz njihove zemlje, ali i za jednog državljanina Srbije, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo zloupotrebe porodičnih veza, odnosno sklapanja brakova iz interesa.

Naime, 58-godišnji državljanin Srbije je sa ostalim osumnjičenima od marta 2013. godine organizovao venčanja muškaraca iz Srbije i žena iz Mađarske za novčanu protivuslugu, preneo je portal Vojvodina danas.

Cilj ovoga je bio da državljanin Srbije dobije boravišnu dozvolu u Nemačkoj i Austriji.

Mlade su dobijale u proseku između 50.000 funti i 2.000 evra. Prvu ratu su dobijale odmah nakon sklapanja braka, dok su drugu nakon dobijanja boravišne dozvole, preneo je sajt pozivajući se na zvanične policijske izveštaje.

Takođe se navodi da su mlade svoje muževe prvi put viđale kod matičara, i da u većini slučajeva nije bilo komunikacije između njih, zbog jezičke barijere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA