KOMŠINICA MI TRUJE PSA, A JA SAM BESPOMOĆAN: Horor priča iz Pančeva! (FOTO)

- Ujutru sam bio zaprepašćen kada sam u dvorištu video nešto roze boje pomešano sa ostacima pečenja. Tada sam prvi put pozvao policiju - kaže Vukašin Velašević iz Pančeva

  • 5

Vukašin Velašević iz Pančeva tvrdi da ima veliki problem sa komšinicom koja već nekoliko puta pokušava da mu otruje psa.

- Pre nekoliko dana komšinica koja deli zajednčko dvorište sa još nekoliko porodica, pozvala je komunalnu inspekciju, jer joj smeta moj pas koji navodno živi u dvorištu. Moram da priznam da sam bio iznenađen munjevitom reakcijom inspektora koji su odmah došli. Izlazili su čak tri puta i utvrdili da moj pas ne živi u dvorištu, već sa mnom u stanu - kaže on i dodaje:

- Jedino što su mogli da mi nakače je to što nemam natpis "Čuvaj se psa" na kapiji, ali sam odmah i to rešio. Mislio sam da se agonija završava, ali ne, ona je tada tek počela.

On kaže da je sutradan doživeo još jedan šok kada je u dvorištu video otrov.

- Ujutru sam bio zaprepašćen kada sam u dvorištu video nešto roze boje pomešano sa ostacima pečenja. Tada sam prvi put pozvao policiju. Pošto u zajedničkom dvorištu živi nekoliko mačaka, sklonio sam to meso da se one ne otruju. Patrola je došla, napravila zapisnik i uputila me na inspekcijske službe jer je komšinica izjavila da nema nikakve veze sa tim - nastavlja on svoju priču.

Sledećeg dana je tu istu komšinicum kako kaže, zatekao kako na sve strane baca otrov.

- Naravno da sam odmah pozvao policiju koja ju je zatekla i kojoj je ona izjavila da je to "običan" otrov za pacove i da ga stavlja samo zbog njih. Policajci su je upozorili da to ne sme da radi, a na moje pitanje ko će to da skloni opet su me uputili na ispekcijske službe... Otišao sam do gradske uprave, prvo u komunalnu inspekciju gde mi je objašnjeno da to nije njihova nadležnost, a potpuno isto obrazloženje sam dobio i u veterinarskoj inspekciji i u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine. - priča on.

Kada je i treći putu video komšinicu da baca otrov po dvorištu, ovaj Pančevac je, kako kaže, pomislio da se neko sa njim neslano šali. Pozvao je ponovo policiju, ali je komšinica tada objasnila da "niko ne treba da brine, jer je to samo otrov za puževe"!

Foto: Vukašin Velašević Foto: Vukašin Velašević

- Ponovo isto i opet niko nema i ne zna rešenje, a problem je veliki jer nam je dvorište puno pobacanog otrova, a nema službe koja bi ga uklonila. Ipak sam podneo pismene prijave i komunalnoj i veterinarskoj inspekciji, a u toku je i pisanje krivične prijave za ugrožavanje bezbednosti jer moram da naglasim da u dvorištu žive i porodice sa decom koja su takođe veoma ugrožena - završava on svoju neverovatnu priču.

U pančevačkom udruženju "Ekolibrijum" kažu da ih je Vukašin kontaktirao i zatražio pomoć u rešavanju svog problema:

Foto: Vukašin Velašević Foto: Vukašin Velašević

- Stvar je u tome da se ponovo u praksi pokazuje ažurnost inspekcijskih službi kada je u pitanju reakcija po prijavi nekog kome smeta životinja, a potpuna neaktivnost i izjašnjavanje o nenadležnosti za jednu mnogo ozbiljniju stvar kao što je trovanje životinja i ugrožavanje bezbednosti korisnika zajedničkog dvorišta. Nećemo dozvoliti da ova priča ostane nedovršena. Nastojaćemo da na sve moguće načine utvrdimo nadležnosti inspekcija za ovo delo jer, kao što smo rekli, ispada da nije po propisu da pas boravi u dvorištu, ali je zato po propisu da neko truje psa i mačke i da pride ugrožava zdravlje i bezbednost drugih stanara, pre svega dece - kaže Zora Kolarski iz ovog udruženja.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: zivotinje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fox

    26. oktobar 2015 | 17:49

    Ona je jadna I usamljena mesto joj je na psihijatriji...

  • Bub

    26. oktobar 2015 | 17:27

    Moje misljenje je da bi trebalo ovu gospodu dobro upozoriti kakve sve posljedice dolaze od razbacanog otrova to je za svaku osudu

  • Biljana NK

    27. oktobar 2015 | 20:11

    Da to radi moja komšinica , bila bih sve samo ne bespomoćna .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA