RUSI ZABELEŽILI REKORD: Za 24 sata pogodili 94 mete u Siriji!

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su avioni u poslednja tri dana imali 164 borbena leta u kojima su pogodili 285 ciljeva Islamske države i Džabat al Nusre

  • 8

Ruski avioni u Siriji, pogodili su rekordna 94 teroristička cilja za 24 sata, saopštile su ruske vojne snage.

PENTAGON STRAHUJE OD RUSKIH PODMORNICA: Putinovi špijunski brodovi mogu da ugase internet celom svetu!

- U 59 borbenih letova, u protekla 24 sata, ruske vazduhoplovne snage pogodile su 94 mete u provincijama Hama, Latakija. Damask, Alepo i Deir Ezor - rekao je vojni portparol general major Igor Konašenkov, prenose agencije.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su avioni u poslednja tri dana imali 164 borbena leta u kojima su pogodili 285 ciljeva Islamske države i Džabat al Nusre, prenela je agencija RIA novosti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Konašenkov je kazao da su ruske vazduhoplovne snage uništile komandno mesti IS u provinciji Alepo, uz koordiniranu akciju sirijske armije, blizu vojne vazduhoplovne baze Kovaires. Kao rezultat direknog pogotka, objekt je potpuno uništen, kazao je on novinarima.

- Blizu naselja Zejtan u pokrajini Alepo, avion Su-24 je pogodio komandno mesto terorista, pošto ga je otkrila obaveštajna služba - precizirao je Konašenkov, dodajući da je u blizini Deir ez Zora potpuno uništeno skladište oružja.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ruske vazduhoplovne snage počele su ciljana bombardovanja na Islamsku državu u Siriji 30. septembra, kazao je Konašenkov, dodajući da su napadima prethodila izviđanja i ažuriranje podataka, dobijenih od sirijske vojske. Avioni nisu gađali civilnu infrastrulturu ni produčja u blizini njih, preneo je TAS.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leki

    26. oktobar 2015 | 18:06

    Samo rokaj Brate Putine, tamani tu gamad !

  • ::cica 155@

    26. oktobar 2015 | 17:54

    Samo napred care

  • Ljuba

    26. oktobar 2015 | 19:07

    Nesrecna nuzda, koju je izazvao anglosaksonski olos, eto nama bavljenje njihovim ucinkom 'migrantima'

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA