AUTOBUS JE IŠAO PREBRZO, HITNA JE KASNILA, ANGAŽOVAO SAM ADVOKATA: Nikola Džomba o pogibiji ćerke Marije

- Vozač nije zvao nikoga od naše porodice, čak ni da izjavi saučešće. Ne znam, ali ako mu je savest čista, onda nije trebalo da ima problem da to uradi - ispričao je Nikola Džomba

  • 1

Biznismen Nikola Džomba, kom je ćerka Marija Radmanović (40) poginula u udesu kada je došlo do sudara automobila "tojote" kojim je ona upravljala i autobusa prevoznika "Severtrans", ogorčen je na vozača koji mu nije izjavio saučešće povodom pogibije ćerke, kao i na Hitnu pomoć za koju tvrdi da je kasnila na mesto nesreće.

TRAGIČNA POGIBIJA ĆERKE SRPSKOG BIZNISMENA: Iza Moje Marije ostalo je troje dece!

Tragedija se dogodila 16. oktobra u Ulici maršala Tita u Kuli. Marija Radmanović preminula je u bolnici u Vrbasu, dok su vozač autobusa i putnici lakše povređeni.

- Po mom mišljenju i po tome kako su izgledala kola moje ćerke nakon udesa, nema ni reči o direktnom sudaru niti da je ona udarila u njega. Mislim da je vozač autobusa išao brže nego što je trebalo - ispričao je otac poginule, Nikola Džomba za Kurir.

Foto: Privatna arhiva/Novosti Foto: Privatna arhiva/Novosti

On je dodao da je automobil kojim je upravljala Marija udaren u bočnu levu stranu.

- Po onome što je zatečeno, mislim da je autobus svojom levom stranom udario u njena kola, okrenuo je i bacio u kanal na suprotnu stranu puta. Udarac je bio između njenog prednjeg levog točka i vrata. Da je došlo do direktnog kontakta, ili da je ona njega udarila, oštećenja na kolima i autobusu bi bila drugačija - rekao je Džomba, pa dodao:

- Angažovali smo advokata i veštake koji će utvrditi šta se tačno desilo, kao i koliko je brzo išao autobus. Najvažnije mi je da se zna ko je kriv, da li moja ćerka ili vozač autobusa? - završio je otac poginule.

Nesreća se dogodila 50 metara od kuće u kojoj je živela Marija Radmanović.

- Padala je kiša i vidljivost je bila loša, ali po svemu što sam mogao videti, iskreno verujem da je moja Marija pokušavala da izbegne autobus, ali u tome, nažalost, nije uspela - rekao je Džomba.

Foto: MN Press Foto: MN Press

On je naglasio da mu se vozač autobusa nije javljao.

- Vozač nije zvao nikoga od naše porodice, čak ni da izjavi saučešće. Ne znam, ali ako mu je savest čista, onda nije trebalo da ima problem da to uradi - ispričao je Džomba i dodao da je Hitna pomoć kasnila, kao i da je njegova ćerka dugo čekala na intervenciju lekara.

- Hitna pomoć je stigla pola sata kasnije, a nakon toga je s teškim i opasnim povredama unutrašnjih organa čekala da se obave svi pregledi. Možda bi, da su svi intervenisali na vreme i po hitnom postupku, moje dete još uvek bilo živo - zaključio je Nikola Džomba.

Kako bismo saznali i drugu stranu priče, kontaktirali smo nadležne iz "Severtransa", međutim, niko nije našao za shodno ni pored našeg insistiranja da nam nekoliko sati nakon postavljenog pitanja - odgovori.

Ipak, Hitna pomoć je odgovorila Nikoli Džombi sa obrazloženjem da su na teren izašli posle nekoliko minuta, a ne pola sata. Njihovo saopštenje vam prenosimo u celosti:

"Dana 16.10.2015. godine u 6.29 sati, prijavljena je saobraćajna nesreća na koju je ekipa Službe hitne medicinske pomoći izašla za svega nekoliko minuta i tom prilikom pružila kompletnu neophodnu stručnu pmoć, te je povređenu transportovala do Opšte bolnice Vrbas na dalju dijagnostiku i lečenje. Sve prethodno navedeno je proverljivo jer naša ustanova ima interni sistem video nadzora, a svaki telefonski poziv upućen Službi hitne medicinske pomoći (broj 194) se automatski snima".

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    27. oktobar 2015 | 13:43

    Svako reaguje u takvim situacijama drugachije. Zashto nije izjavio saucheshce zna samo on. Mozda iz straha nije. Ko zna? Sad ko je kriv je naj bolje da struchna lica rassvetle celu stvar. Chinjenica je da vozachi autobusa( ne svi) umeju da budu grublji na putevima ali isto tako je i chinjenica da mnogi imaju dozvolu a ne znaju da voze kola. A usput....zar je bitno ko je chija cerka i da li je ona vrednija id ostalih? Zrtva je zrtva i tu ne treba da se precenjuju imena poznatih ili manje poznatih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA