Vernici slave SVECA koji je bio RIMSKI VOJNIK, a čuvao ISUSOV GROB!

Longin je bio starešina vojnika koji su prisustvovali Isusovom raspeću, ali je na kraju odlučio da promeni stranu i da se pridruži hrišćanima

  • 3

Pravoslavni vernici danas obeležavaju Svetog Longina, sveca koga je pogubio rimski prokurator Pontije Pilat, po čijem je naređenu razapet i Isus Hrist.

ISUSA POSLE SMRTI POJELI PSI? Skandalozna tvrdnja irskog teologa uvrediće sve hrišćane na svetu (FOTO)

Longin je bio starešina vojnika koji su prisustvovali Isusovom raspeću. Videvši kako je Isus podneo sve muke kojima je podvrgnut, Longin je odlučio da se pridruži hrišćanima.

OČE NAŠ: Evo kada je nastala molitva Bogu i zašto se na kraju kaže "Amin"! (VIDEO)

Kako bi se iskupio, Longin je ponudio hrišćanima da čuva grob Isusa Hrista. Međutim, ubrzo su ga Rimljanima potkazali Jevreji, koji su smatrali da Isus nije vaskrsao već da je Longin dozvolio da njegovo telo bude ukradeno.

REŠENA MISTERIJA: Evo gde je tačno kršten Isus Hrist!

Zatim je i Longinu sudio Pontije Pilat koji ga je osudio na smrt.

Pilat je vojnicima naredio da poseku Longina, bez posebnog mučenja. Na ovaj "blagonakloni" čin opredelio se samo zato što je Longin pripadao rimskoj vojsci, te je smatrao da su ga hrišćani prevarili.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • victoria

    29. oktobar 2015 | 08:57

    Hriscani nisu cuvali Hristov grob jer u njemu nije bilo nikog. Isus je uskrsao i uzasao na nebo. Dok je Isus bio u grobu rimski vojnici su ga cuvali,verujuci da bi Isusovi ucenici ukrli telo govoreci da je uskrsao.Pre nego sto je uzasao Isus je bio sa ucenicima cetrdeset dana. Zasto bi oni cuvali prazan grob? Prvi hriscani nisu bili idolopoklonici da bi obozavali mrtve stvari.Nisu smatrali da ima ikakve svetosti ni u nacinu pogubljenja kao u mestu umiranja i smrti. Niti su obozavali krst. Ta tradicija je uvedena mnogo kasnije.

  • Crnogorac

    31. oktobar 2015 | 03:31

    Znanje je moc. Ako nesto ne znate .uzdrzite se od komentara, pravi put je da saznate sto vise o tome , doci cete u situaciju da isto to ispricate u drustvu i bicete ismejani ili sto je najgore saslusace vas i u sebi musliti kako ste glupi.

  • JUG

    30. oktobar 2015 | 22:39

    Isus je vaskrsao,a ima u Jerusalimu dva groba -kako to?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA