(INTERAKTIVNA MAPA) Ovde su prikazane razmere izbegličke krize. Šokiraće vas broj migranata koji je došao u Srbiju!

U Evropi je poslednjih nekoliko godina azil tražilo oko pola miliona izbeglica iz Sirije

  • 5

Finski portal "Lucify" objavio je interaktivnu mapu na kojoj je prikazano kretanje izbeglica prema Evropskoj uniji. Animacija se odnosi na period od 1. januara 2012. godine do 29. septembra 2015. godine.

OVA FOTOGRAFIJA JE ŠOKIRALA EVROPU: A nastala je na srpsko-hrvatskoj granici! (FOTO)

Vizualizacija je temeljena na podacima Agencije za izbeglice Ujedinjenih nacija (UNHCR) i služi kako bi ponudila uvid u trenutni problem, kako navodi autori portala. Svaka tačka na interaktivnoj mapi predstavlja 25 ljudi.

Na mapi se može podešavati i brzina, a postoje i podaci za svaku naciju koji predstavljaju broj ljudi koji su napustili ili ušli u neku od tih država od 2012. godine.

NE ZNA SE KOLIKO ĆE IZBEGLICA PREUZETI SRBIJA: UNHCR o načinu raspodele 50.000 migranata

Ujedinjene nacije tvrde da je od aprila 2011. pa do septembra 2015. godine u Evropi azil tražilo oko pola miliona izbeglica iz Sirije. Taj broj znači da kada bi izbeglice stale rame uz rame, mogle bi da ispune osam fudbalskih igrališta.

Iz Sirije su izbeglice u najvećem broju došle do Nemačke i to približno 124.000 ljudi, a odmah iza Nemačke je Srbija, u koju je u istom periodu vremena stiglo nešto manje od 110.000 izbeglica. Takođe, podaci pokazuju da je u septembru ove godine 51.007 izbeglica došlo u našu zemlju što nas stavlja na prvo mesto, a odmah ispod nas je Nemačka sa 40.463 izbeglice.

Do Evrope ipak uspeva da se probije mali deo izbeglica i ekonomskih migranata. UN je registrovao četiri miliona izbeglica u Turskoj, Libanu, Jordanu, Iraku, Egiptu i Severnoj Africi.

Većina njih živi u izbegličkim kampovima u blizini granica, a zajedno bi ispunili 59 fudbalskih igrališta, kako navodi ovaj portal.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor: dnevnik.hr/ jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    28. oktobar 2015 | 14:26

    Ovo je strasno za celu Evropu! Sad je gotovo,nikakvi zidovi ni vojske ih vise me zaustavljaju

  • baja srbija

    28. oktobar 2015 | 13:53

    ovo nije tacno,kroz rUmuniju prolazi mnogo manje nego sto je prikazano na datom snimku.. kod rumuna nema ulazaka,iskljucivo ako je rumunija prijatelj sa tom drzavom odakle izbeglice dolaze,a sirija nija ta zemlja,istina je da avganistanci prolaze,ali svega nekoliko desetina..a ne 1000 kako snimak prikazuje

  • Realan

    28. oktobar 2015 | 13:51

    Samo pun gas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA