BigPizza i Institut za transfuziju krvi Srbije pokrenuli novu akciju!

  • 0

BigPizza, najbrže rastući lanac u Srbiji, i Institut za transfuziju krvi pokrenuli su novu akciju za dobrovoljne davaoce u Beogradu. Tako će svi humani ljudi, koji krv budu dali u transfuziološkom autobusu na Studentskom trgu u centru prestonice na poklon dobiti i vaučer za besplatno parče BigPizze.

Foto: Promo Foto: Promo

Akcija će trajati od 14. septembra do 1. novembra, a vaučeri za besplatno parče pizze moći će da se iskoriste do 15. novembra ove godine u određenim BigPizza restoranima u Beogradu.

Prema rečima predstavnika brenda, koji posluje u okviru kompanije MIM Team Food, to je samo jedan u nizu od načina na koji žele da se zahvale Beograđanima na poverenju i podrže humanost.

- Od početka poslovanja krajem 2013. godine BigPizza je učestvovala u brojnim humanitarnim akcijama, a gotovo svakog meseca potrošače iznenadimo besplatnim proizvodima. Prema poražavajućim rezultatima, od ukupnog broja onih koji u Srbiji mogu da daju krv, to čini samo 5% građana i zato je ova akcija jedan od načina da podignemo svest i na kraju se zahvalimo svim humanim ljudima - rekla je Sonja Delibašić, direktor marketinga u BigPizzi.

Iz Instituta za transfuziju krvi podsećaju da svaki dobrovoljni davalac pre dolaska treba da bude odmoran, a posle davanja krvi preporučuje se odmor i izbegavanje težih fizičkih aktivnosti.

Inače, dobrovoljni davalac krvi može biti svaka zdrava osoba koja ima između 18 i 65 godina. Muškarci mogu dati krv i do četiri puta godišnje, dok se ženama preporučuje da krv daju najviše tri puta tokom godine. Prema dosadašnjim rezultatima u Srbiji, na 100 stanovnika samo tri osobe su dobrovoljni davaoci krvi, a samo jedna jedinica krvi može da spasi i do tri života.

Transfuziološki autobus smešten je na platou ispred Studentskog parka u centru Beograda i otvoren je svakog dana od 10h do 16h.  

Budite humani! Dajte krv!

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA