SLANINA KOJU JEDEMO JE PREPUNA OTROVA: A salame su pune TEŠKIH METALA!

U salami najviše ima mašinski separisanog mesa , odnosno samlevenih šija, trtica i leđa sa kostima, kao i ostataka antibiotika, hormona, koksidiostataka i teških metala, a u slaninu se ubrizgavaju aditivi i emulgatori

  • 23

Salame koje Srbi jedu, proizvode se od najgoreg mesnog otpada - iznutrica, njuški, repova, kože, mlevenih kostiju, sojinog brašna, raznih veštačkih aditiva i boja, a ni slanina, pečenica i šunka nisu boljeg kvaliteta jer se u njuh ubrizgavaju najstrašniji otrovi.

PAŠTETE I VIRŠLE SU NAJGORE, SLANINA I PRŠUTA NISU STRAŠNE: A najzdravije je - KONJSKO MESO!

Doktor veterinarske medicine Miroslav Stojšić kaže da se proizvodi koji se u EU koriste isključivo kao hrana za životinje kod nas pakuju kao salame za ljudsku ishranu.

- Ako neko prodaje salamu po ceni manjoj od 200 dinara za kilogram, jasno je da u njoj nema ni trunke mesa. U salami najviše ima takozvanog mašinski separisanog mesa (MSM), odnosno samlevenih šija, trtica i leđa sa kostima, kao i ostataka antibiotika,  hormona, koksidiostataka i teških metala. Natrpali su živinski, svinjski i goveđi MSM a kriju i podatak da je goveđi MSM zabranjen u celom svetu zbog bolestu ludih krava - rekao je Stojšić za Informer.

Mesni proizvodi izazivaju RAK, ali ne svi! Evo koje SMETE DA JEDETE!

Foto: Foter/Flickr/mikep Foto: Foter/Flickr/mikep

On tvrdi da je od početka godine u Srbiju uvezeno 5,7 miliona kilograma MSM, iako svi znaju da je mašinski separisano meso najgori mesni škart.

- Širok je spektar problema i bolesti koje izazivaju aditivi i emulgatori koji se trpaju u naše mesne prerađevine . Koksidiostatici su jako opasni, oštećuju štitnu žlezdu, i kod dece i kod odraslih. Antibiotici koji se ubacuju u stočnu hranu deponuju se u životinjskim kostima i mišićima. Kada čovek pojede to meso, postaje otporan na određene vrste bakterija - objašnjava Stojšić.

 

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

OVO JE ZASTRAŠUJUĆE: Ako dnevno jedete 50 GRAMA VIRŠLI ILI SALAME, u opasnosti ste OD RAKA!

Prema njegovim rečima, nesavesni proizvođači, uspeli su da upropaste i stare srpske specijalitete poput slanine, šunke i pečenice.

- U njih se ubrizgava takozvana samalura koja je puna aditiva i emulgatora a koji su veoma štetni po zdravlje. Ali, kada ovako "našpricana" slanina ispeče, teža je barem za 30 odsto, što im je i cilj - tvrdi on.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf. rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    29. oktobar 2015 | 10:54

    Slanina,salame i meso pune su otrova,antibiotika i aditiva,povrce i voce pesticida,ljudi pasite travu mada je i ona otrovna,pa ko prezivi....

  • mileee

    29. oktobar 2015 | 10:53

    Ja sa tim nemam problema, uzgajam za sebe i znam sta jedem.

  • Branislav

    29. oktobar 2015 | 11:56

    Ne daj Gosbode da dobijem rak debelog creva ili bilo koji drugi.Odmah cu tuziti proizvodjaca zato sto na mesnim preradjevinama nije imao upozorenje da su kancerogene. Ako mora da upozorenje stoji na paklicama cigareta ,onda mora i na svakom ,ama bas svakom proizvodu i preradjevini od mesa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA