VUČIĆ NA MITINGU: Jorgovanka Tabaković kandidat SNS za premijera Srbije

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke poručio na predizbornom mitingu koalicije "Pokrenimo Srbiju" da samo SNS može da pobedi režim Borisa Tadića

  • 0

Funkcionerka Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković biće kandidat naprednjaka za premijera Srbije, izjavio je zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić na predizbornom mitingu ove stranke, koji je počeo nešto posle 17.30 na Trgu Republike u Beogradu.

On je pozvao građane Srbije da na predstojećim izborima ne rasipaju glasove i da glasaju za SNS, jer samo ta stranka može da pobedi "režim Borisa Tadića",  ujedno ocenivši prethodnih trideset dana kao "najprljaviju, monstruoznu kampanju u evropskoj istoriji".

- Ne rasipajte glasove. Samo naša koalicija može da pobedi Tadića i njegov režim - rekao je Vučić pred više hiljada pristalica na Trgu republike, koje su na pomen imena Borisa Tadića odgovarale zvižducima i uzvicima "lopovi", "lopovi".

Aleksandar Vučić je naglasio i da je presrećan jer je "gradonačelnik sveta" Rudolf Đulijani bio njegov gost, a da je danas zajedno sa predstavnicima SNS-a i poslanik vladajuće ruske partije Jedinstvena Rusija Aleksandar Iltjakov, koji je na mitingu u ime predsednika Ruske federacije Vladimira Putina.

Predsednički kandidat koalicije Pokrenimo Srbiju Tomislav Nikolić rekao je da je jedina šansa da se u Srbiji nešto promeni da građani glasaju za tu koaliciju.

- Ako glasate za neku od malih stranaka, vaš glas ide direktno Demokratskoj stranci, jer one neće preći cenzus, a ako im se to i dogodi, moguće je da se prodaju zbog interesa. To se dogodilo sa SPS 2008. godine -  rekao je Nikolić na skupu na beogradskom Trgu Republike.

Nikolić je optužio vlast da protiv opozicije vodi "odvratnu, prljavu i crnu kampanju", ali da odustati neće i da će posle izbora izaći kao pobednik.

- Usudio sam se da budem protivkandidat caru Borisu. Stavio sam ruku u zmijsko gnezdo, ujedaju sa svih strana, ali ne shvataju da ništa više ne može da me zaustavi - rekao je Nikolić i dodao da će pobediti Tadića, jer, kako tvrdi, bolje od njega razume Srbiju.

- Pobediću ga, makar i ukaljan - poručio je Nikolić.

Nikolić tvrdi da su vladajuće stranke za kampanju protiv njega i SNS potrošile novac s kojim je moglo da se zaposli 1.000 ljudi, ili je mogao da bude iskorišćen za obnovu kuća u Kraljevu, pomoć Kosovu i Metohiji ili zapošljavanje ljudi.

Prema njegovim rečima, vlast je bila četiri godine u "zimskom snu", a sada, pred izbore, "žuti medved se probudio" i to ne da bi nešto novo ponudio, već da bi nastavio kampanju protiv opozicije.

On je građanima obećao promene na osnovu novog zakona o javnim nabavkama, novog poreskog sistema, kancelarije za brze odgovore i obračuna sa monopolistima i tajkunima i poručio da posla mnogo ima i da će naprednjaci morati mnogo da rade još od prvog dana.

Jorgovanka Tabaković, kandidat za premijera rekla je da je ovo vreme neispunjenih obećanja u kome građani "treba da pogledaju istini u oči" i u prilici su da odlučuju o svojoj sudbini.

- Glasanje za Aleksandra Vučića, Tomislava Nikolića i našu koaliciju znači da se pametni, obrazovani, vredni i časni ljudi ne povlače pred drskim, lenjim i pohlepnim - poručila je Tabaković.

Aleksandar Iltjakov, poslanik Jedinstvene Rusije, poručio je okupljenima da je izbor na njima i da se Srbija bori za suverenost  i svoju budućnost, za koju veruje da će biti sve veća na karti Evrope.

Predsednik Nove Srbije, Velimir Ilić je istakao da je siguran u pobedu Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima i poručio Borisu Tadiću da se povuče.

- Borise, sada trči maraton, vežbaj, radi šta hoćeš, jer sada sigurno gubiš izbore - rekao je Ilić.

Među sportsistima koji su u kampanji podržali SNS je i rukometaš Vladimir Mandić, koji je izjavio da sa naprednjacima očekuje sigurnu pobedu.

- Beograd i Srbija su jedan tim, a kao sportista sam navikao da igram za pobednički tim. Verujem da će pobeda SNS-a doneti bolji standard, vratiti dostojanstvo Srbiji ali i osmeh na lice građanima.

Na skupu su govorili i funkcioneri SNS Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović i Milan Bačević, lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, predsednik koalicije izbeglica u Srbiji Miodrag Linta, predsednik Romske partije Srđan Šajin, i potpredsednica Pokreta snaga Srbije Milanka Karić.

Organizatori su saopštili da je na mitingu bilo prisutno oko 60.000 pristalica, dok je procena izveštača da je skupu prisustvovalo između 40.000 i 50.000 ljudi.

Pre početka mitinga sa razglasa je puštana muzika domaćih bendova "EKV", "Oktobra 1864" i "Oružjem protivu otmičara". Zvaničan početak mitinga označen je intoniranjem himne Srbije, a sve vreme trajanja skupa omogućen je i prevodilac za gluvoneme.

Pored štanda Pokreta socijalista danas je na Trgu Republike stajao i kavez sa natpisom "apartman za izdajnike i štetočine koji su uništili Srbiju", a u njemu je bila lutka sa ispisanim imenima Tadića, Dinkića, Ðelića, Čanka, Draškovića...

Skupu su prisustvovale brojne javne ličnosti koje podržavaju naprednjake, poput "Modelsice" Nevene AdžemovićMiroljuba Aranđelovića Kemiša, Jovice Cvetkovića i Dejana Brđovića, Dragica Radosavljević Cakana koje je pesmom zabavljala okupljene,  a ko je još bio na mitingu SNS pogledajte u našoj foto galeriji.

(Lj. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA