Evo šta sve možete da kupite za jednu pljeskavicu na Sajmu knjiga!

Pljeskavica, zbog koje su mnogi godinama posećivali sajam košta 250 dinara. Verovali ili ne, za jednu pljeskavicu na beogradskom sajmu knjiga možete da kupite čak - četiri knjige

  • 11

Na radost svih knjigoljubaca, u nedelju je otvoren 60. Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji će trajati do nedelje. Cene knjiga kreću se od 50 do 15.000 dinara, ali posetioci sajma, pored knjiga, izdvajaju novac za još jednu stvar - pljeskavicu ispred beogradske hale.

BILI SMO NA SAJMU KNJIGA: Evo kako je prošao prvi dan, koje su knjige najtraženije, a koje najjeftinije! (FOTO)

Svako ko posećuje beogradski sajam zna da posle tročasovnog šetanja mora pojesti pljeskavicu i napuniti svoj stomak.

Međutim, pitali smo se koliko knjiga može da se kupi umesto jedne pljeskavice koja košta 250 dinara i došli smo do iznenađujućeg podatka.

Verovali ili ne, za jednu pljeskavicu na beogradskom sajmu možete da kupite, ni manje ni više, čak četiri knjige.

SLUŽBENI GLASNIK proglašen za IZDAVAČA GODINE na Sajmu knjiga! (FOTO)

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Da, dobro ste pročitali.

Na štandu lista "Danas" možete kupiti novine za 50 dinara i uz njih dobijate knjigu po izboru. I to kakvu knjigu - Basaru, Srbljanovićku, Đorgovića i mnoge druge.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Takođe, na štandu "Službenog glasnika" možete kupiti knjigu po ceni od 50, 100 ili 150 dinara, a u te cene ubrajaju se male knjižice o muzejima, manastirima, umetnosti...

NIKAD VIŠE KNJIGA, A NIKAD MANJE PISMENIH: Otvoren 60. beogradski međunarodni sajam knjiga

Dalje, naše oko zabeležilo je još nekoliko štandova na kojima stoji korpa sa natpisom "Sve po 50", a u kojoj možete pronaći knjige sa raznim savetima, vicevima, najlepšim izrekama, mudrostima, ali i kratke priče.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Dakle, napravite kući sendvič, a za novac koji biste dali za pljeskavicu, kupite još 3-4 knjige i time upotpunite svoju biblioteku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dexxx

    31. oktobar 2015 | 11:06

    A koliko knjiga moze da se kupi za ulaznicu na sajam??..pljeskavicu cemo pojesti i to je ok..ali sta sa ulaznicom??..sajam svaki kvadrat prostora izda i naplati u napred izdavacima pa neznam zasto na sve to i tolika cena ulaznice minimalna cena rada je 110 dinara za sat vremena rada u ovoj zemlji dali ste to zaboravili??

  • Невена

    31. oktobar 2015 | 12:31

    Много је боље да млади људи остављају новац за књиге, него за разне клубове. За један ночни провод може се купити најмање двије књиге. Жао ми је што немам довољно времена, и не живим ближе да идем сваки дан...

  • DARKO 100%

    31. oktobar 2015 | 11:00

    Knjige trebaju biti prilagođene inteligenciji onih kojima se govori, kao što hrana treba biti prilagođena organizmu pojedinca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA