U ovom gradu se krije DREVNO BLAGO vredno 1,5 MILIJARDI EVRA!

Blago koje se krije ispod italijanskog grada Kozenca pripadalo je Alariku, kralju Vizigota. Vođa ovog nemačkog naroda opljačkao je Rim 410. godine i nagomilao blago u zlatu, srebru i dragom kamenju

  • 0

U Italijanskom gradiću Kozenca u Kalabriji otkriveno je 25 tona antičkog blaga čija bi vrednost mogla da dosegne milijardu funti. Iskopavanje ovog blaga potvrdio je i gradonačelnik Kozence.

POLJSKA VOJSKA TRAŽI NACISTIČKO BLAGO: Uskoro ćemo znati da li je tamo čuveni voz s dragocenostima!

Blago koje se krije ispod grada pripadalo je Alariku, kralju Vizigota. Vođa ovog nemačkog naroda opljačkao je Rim 410. godine i nagomilao blago u zlatu, srebru i dragom kamenju, ali uzeo je i neke neprocenjive predmete iz "Svete zemlje" koje su pak Rimljani ukrali od Jerusalima.

Alarik je, zajedno sa svojim blagom, sahranjen u ovom italijanskom gradiću. Grobnica kralja Vizigota nalazi se ispod reke Busento.

Kako bi mu napravili grobnicu, brojni robovi iskopali su kanale, skrenuli tok reke, iskopali grobnicu, a nakon sahranjivanja Alarika, njegovih konja i blaga koje je sakupio u godinama vladavine, vratili reku na njen pravi tok. Nakon obavljenog posla sve robove ubili su Alarikovi vojnici kako tajna o tačnoj lokaciji nikad ne bi bila otkrivena.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Godinama su brojni lovci na blago opsedali ovaj grad sa 70.000 stanovnika i čak su nacisti slali svoju ekipu da pokuša da pronađe blago.

Međutim, ove godine gradonačelnik Kozence je od italijanskog parlamenta tražio odobrenje da elektromagnetskim radarima, satelitima i dronovima pokušaju da pronađu Alarikovu grobnicu.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA