OVO ĆE BITI PRAVI PAKAO: Udružuju se Al Kaida i Islamska država (VIDEO)

- Braćo mudžahedini u celom svetu suočeni smo s agresijom Amerike, Evrope i Rusije. Na nama je da se ujedinimo - reči su vođe terorista Ajmana al Zavahirija

  • 9

Vođa Al Kaide Ajman al Zavahiri pozvao je sve muslimane da se povežu i zajedno suprotstave "pretnjama sa Zapada i Rusije" u Siriji i Iraku".

U SIRIJI JE POTPUNI HAOS, NE ZNA SE KO SE PROTIV KOGA BORI: Zbog obračuna OVIH svetskih sila, izbeglice masovno beže u Evropu (FOTO) (VIDEO)

Kako javlja Rojters, na snimku koji je objavljen u nedelju, on poziva na ujedinjenje Islamske države, koju ne priznaje, i Al Kaide u savez koji bi trebalo da se bori protiv zapadnih i ruskih sila u Iraku i Siriji.

- Amerikanci, Rusi, Iranci i Hezbolah vode koordinisani rat protiv nas - zašto mi nismo sposobni da zaustavimo međusobne borbe i ujedinimo se protiv zajedničkog neprijatelja? - upitao je Al Zavahiri.

Iako nije poznato kada je snimak nastao, pretpostavlja se da je načinjen u  poslednjih nekoliko nedelja, budući da se u njegovom govoru kao neprijatelj spominje Rusija, koja je pre mesec dana započela operacije u Siriji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Braćo mudžahedini u celom svetu, suočeni smo sa agresijom Amerike, Evrope i Rusije. Na nama je da se ujedinimo - reči su vođe terorista.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ortodox

    2. novembar 2015 | 12:05

    Nista novo i jedni i drugi su u sluzbi okupatorske i fasisticke Amerike i njenih vjernih sluga EU!

  • Zoki

    2. novembar 2015 | 15:12

    Zasto se ne bismo mi hriscani ujedinili

  • Android

    2. novembar 2015 | 12:28

    Pa ameri i britanci se udruzuju. Sta je tu novo. I IS i al kaida su americko britanske tvorevine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA