OPASNA BAKTERIJA I DALJE KOSI PO SRBIJI: Sedmoro zaraženih, troje u teškom stanju!

Poslednji pacijent zaražen klostridijom potvrđen je danas, ali je on došao od kuće. Od ukupnog broja obolelih, troje pacijenata je ozbiljno bolesno, a ostali su stabilno

  • 0

Bakterija klostridija do sada je izolovana kod sedmoro pacijenata i svi oni su smešteni na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Ćupriji. Među obolelima je troje pacijenata u veoma teškom stanju, a predsednik Komisije za infektivne bolesti Ministarstva zdravlja prof. dr Mijomir Pelemiš tvrdi da je to zbog drugih hroničnih bolesti.

- Sedmoro pacijenata sa verifikovanom infekcijom je smešteno na Infektivnom odeljenju, ali nema novoobolelih. Poslednji pacijent je verifikovan danas, ali nije iz bolnice, već je došao od kuće. Troje pacijenata je ozbiljno bolesno zbog hroničnih bolesti, a ostali su stabilni - rekao je Pelemiš za Blic.

SVE O SMRTONOSNOJ BAKTERIJI KOJA HARA SRBIJOM: Šokiraćete se kada čujete kako je možete dobiti!

Prema njegovim rečima, bolnica normalno radi, a na ortopediji treba obaviti određene radove koji su inspekcijski naloženi. On je istakao i da je voda na Odeljenju hemodijalize potpuno ispravna, pa je sanitarna inspekcija dala dozvolu za njen rad.

- Najvažnije je da je stigao nalaz iz Beograda da je voda potpuno ispravna. Voda praktično nije bila neispravna, ali time će da se bave drugi i to nema veze sa mnom - rekao je Pelemiš.

Foto-ilustracija: Foter/AJC1 Foto-ilustracija: Foter/AJC1

ZDRAVSTVENA KATASTROFA: Zatvoren okružni CENTAR ZA DIJALIZU u Ćupriji!

Služba za dijalizu počeće da radi danas popodne, tako da 144 bubrežna bolesnika više neće ići u druge centre.

Afera sa infekcijom pacijenata klostridijom u toj bolnici dospela je u javnost posle smrti Dragice Pavličević (52) iz Ćuprije, a rezultati obdukcije još nisu saopšteni.

(Telegraf. rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA