Eksplodirala bomba nađena u starom kauču

Predrag Kazović iz sela Šume kod Ivanjice povređen dok se igrao sa bombom koja ga je, zbog plastičnog oklopa, zavarala i podsetila na igračku

  • 0

Predrag Kezović (39) iz sela Šume kod Ivanjice za dlaku je izbegao smrt, ali je teško povredio ruku i lice kad je eksplodirala ručna bomba ostavljena u kauču donetom na popravku njegovom komšiji. Još uvek nije jasno odakle ručna bomba u komadu nameštaja.

Drama se dogodila u dvorištu porodične kuće Radisava Pajovića, gde Kezović stanuje. Ne sumnjajući da je reč o pravoj eksplozivnoj napravi, jer ga je zavarao njen plastični oklop i ličila mu je na dečju igračku, Kezović je uzeo bombu i bacakao je uvis. Koji trenutak kasnije ona je eksplodirala i Kezoviću povredila palac, kažiprst i deo lica.

Nije jasno kako je bomba završila u starom kauču. Dnevni list "Blic" prenosi da je komad nameštaja donet u radionicu Radisava Pajovića pre nekoliko meseci. On je bombu, koja mu je ličila na igračku, spakovao u stari otpad i namerevao da je da Romima koji odnose gvožđe. Dok su oni pakovali stvari koje je trebalo da nose, u dvorište Pajovića došao je Kezović i uzeo bombu u ruke.

- Stvarno je svima ličila na igračku. Predrag je bacao i počeo da se šali sa mnom. Samo čas nakon što je uzviknuo "Pajo, vidi bomba", odjeknula je eksplozija - priča Pajović.

Policija je obaveštena o incidentu, a zasad se pretpostavlja da je reč o nekoj vrsti školske ručne bombe.

(M. S. / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA