Iva Ikon ponovo pred Beograđanima! (VIDEO)

U četvrtak, 5. novembra, od 21h, publika u Mikser House-u u okviru 3. BUNT festivala imaće priliku da oseti moć i emociju gospel muzike

  • 0

Iva Ikon je pevačica, pijanistkinja i tekstopisac koja okuplja vrhunske beogradske muzičare ujedinjene ljubavlju prema ovoj vrsti duhovne muzike, repertoarom koji sadrži tradicionalna, ali i savremena gospel ostvarenja, saopštava BUNT.

Veliki deo savremene muzike vuče korene iz gospela, izvorne muzike afro-američkih robova, koja predstavlja veru u bolje sutra, želju za slobodom i pobedu ljubavi. Gospel odiše emocijama i vrlo je zahtevan za izvođenje jer pored virtuoznosti soliste podrazumeva i izraženu duhovnost i empatiju.

Iva Cojić (Iva Ikon) je diplomirala je klasičan klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i na "Hochschule fuer Musik" u Minhenu. Studirala je i džez i gospel pevanje.

Gospel muzika bila je sastavni deo njenog života od rane mladosti, a najveći uticaj na nju imali su veliki muzičari Stivi Vonder, Areta Frenklin i Vitni Hjuston.

Pevala je solo i kao prateći vokal mnogim internacionalnim zvezdama. Bila je vokal i pijaniskinja poznate engleske grupe WILD.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA