PRIZORI KOJI ODUZIMAJU DAH: Ovo su najlepši snimci iz svemira! (VIDEO)

Današnja tehnologija omogućila je ljudima širom sveta da uživaju u ovim neverovatnim prizorima

  • 2

U  misiji Međunarodne svemirske stanice (MSS) "Ekspedicija 1" napravljeni su neki od najneverovatnijih snimaka iz svemira 2. novembra 2000. godine, međutim, tada zemaljska tehnologija još nije poznavala ni GoPro ni Jutjub. Današnja tehnologija omogućila je ljudima širom sveta da uživaju u ovim fantastičnim prizorima.

BOŽANSTVEN PRIZOR: Ovako na slikama iz svemira izgleda Moskva noću (FOTO)

Ovaj snimak nastao je 2011. godine i jedan je od najpopularnijih na internetu, i to s razlogom. Imamo priliku da svedočimo snimcima svemirske Odiseje koja je potpuno realna - vidimo mreže svemirskih puteva, treptaje oluja, misteriozne aurore groma, kao i našu planetu iz najinteresantnijih uglova.

ŠETNJA SVEMIROM: Dvojica ruskih astronauta krenuli u fascinantnu avanturu! (VIDEO)

Pristajanje dva objekta jedan do drugog u centimetar u prostranstvu svemirskog prostora jedan je od najupečatljivijih snimaka i veliki uspeh i za MSS, kao i za celo čovečanstvo.

Ovaj video nastao u avgustu ove godine svedoči o "funkcionisanju" svemirskih stanica, dok su u GoPro-u snimljeni složeniji zadaci posade. U ovom videu svemirski komandant Genadi Padalka i inženjer za letove Mihail Kornienko odlaze na petočasovnu misiju popravljanja i pričvršćivanja kablova svemirske stanice, a zatim prikupljaju eksperimentalni materijal snimljen sa spoljašnje strane stanice.

GRADI SE PREVOZ BUDUĆNOSTI: Ovim kapsulama putovaće se munjevitom brzinom od 1.200 km/h (FOTO) (VIDEO)

Posmatranje brzog smenjivanja vremenskih prilika, kao na špici za vremensku prognozu jedan je od omiljenih snimaka MSS-ovih istraživača, ali i obične publike koja ima priliku da to posmatra sa Zemlje.

MSS-ova svemirska stanica okreće se 16 puta oko Zemlje na dan, tako da za one koji su na njoj zalazak i izlazak Sunca nije preterano retko iskustvo. Međutim, snimak izlaska Sunca sa svemirske stanice je pogled koji obara s nogu.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija do Tokija

    4. novembar 2015 | 08:02

    Koliko smo u stvari nebitni i maleni u univerzumu... :) Sta li se nalazi sve u toj crnoj masi?! Intrigantno.

  • Snežana

    4. novembar 2015 | 10:47

    Planeta izgleda kao okrečeni grob - spolja lijepa, a iznutra trula!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA