RUSIJA VIŠE NIJE UZ ASADA: Svet iznenađen neočekivanim obrtom situacije

- Nikada nismo rekli da je ostanak Asada na vlasti ključni aspekt - rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova

  • 12

Ostanak sirijskog predsednika Bašara al-Asada na vlasti nije ključan za Rusiju, ali bi promena režima u Damasku predstavljala katastrofu globalnih razmera, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

U SIRIJI JE POTPUNI HAOS, NE ZNA SE KO SE PROTIV KOGA BORI: Zbog obračuna OVIH svetskih sila, izbeglice masovno beže u Evropu (FOTO) (VIDEO)

- Nikada nismo rekli da je ostanak Asada na vlasti ključni aspekt - rekla je Zaharova za radio "Eho Moskva".

- Mi ne kažemo da Asad treba da ode ili ostane - istakla je Zaharova, preneo je Rojters.

- Mi kažemo da bi promena režima u Siriji mogla da postane katastrofa ne samo na lokalnom ili čak regionalnom nivou, već, uzimajući u obzir problem izbeglica koji sad imamo, to bi moglo da postane velika crna rupa - dodala je Zaharova.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, u borbama između sirijskih režimskih snaga i ekstremista od 2011, poginulo je više od 200.000 ljudi, a raseljeni su milioni, naveo je Tas.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komunista

    4. novembar 2015 | 00:35

    Kao da je rekla:Rusija nije obavezan da ima Putina na vlasti ali bez njega bimrusija bila jedan nemoćna anemučna i nikakva država. Ha ha ha . Asad je Ruski Car islamskog scveta!!!

  • Jaaaaaa

    3. novembar 2015 | 23:30

    Intervencija protiv islamista govori vise nego pojedine izjave koje se izvlace iz konteksta.U svakom slucaju Rusi ce sacuvati Siriju kao celovitu drzavu.Politicki recnik je upotrebljen,pa ne treba i pogresne zakljucke donositi.

  • Aleksandar

    4. novembar 2015 | 00:02

    svi su oni povezani

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA