EVO KOJE DRŽAVE SU NA UDARU TERORISTA: Pogledajte gde je Srbija na listi!

Zona sa srednjim stepenom rizika od napada označena je narandžastom bojom, a tu su uključene Nemačka, Italija, Grčka, Maroko, Švedska, ali i BiH. U tim zemljama moguć je napad na turiste iz Velike Britanije zbog konflikata u Iraku i Siriji

  • 9

Zemlje u kojima postoji najveća opasnost od napada na turiste je Španija, Francuska, Turska, Tunis i Egipat, dok je Bosna i Hercegovina označena narandžastom bojom, odnosno spada u srednji stepen rizika od napada terorista.

BRITANIJA U STANJU CRVENE UZBUNE: Džihadisti planiraju napade i MASOVNA UBISTVA, upozorio šef tajne službe!

Države koje su označene crvenom bojom trenutno su najugroženija mesta i treba ih izbegavati ako ste odlučili da odete na godišnji odmor. Zbog terorističkih napada koji su se dogodili u Francuskoj u proteklih godinu dana, ova zemlja se popela na lestvici opasnih zemalja.

U Tunisu je pre četiri meseca stradalo 37 britanskih turista u terorističkom napadu na plaži hotela, tako da i ova omiljena turistička destinacija za Evropljanje više nije sigurno mesto.

Španija je takođe označena kao mesto velike mogućnosti od napada na turiste odnosno zemlja u kojoj postoji veliki rizik od terorističkih napada. Nju svake godine posećuje oko 12 miliona Britanaca u potrazi za suncem, ali sada se ne preporučuje odlazak u zemlju, savetuje britanska vlada.

Zona sa srednjim stepenom rizika od napada označena je narandžastom bojom, a tu su uključene Nemačka, Italija, Grčka, Maroko, Švedska, ali i BiH. U tim zemljama moguć je napad na turiste iz Velike Britanije zbog konflikata u Iraku i Siriji.

Hrvatska je označena kao bazna pretnja, žutom bojom. Nije najniža, a iza nje postoje još dva stepena. Portugal i Bugarska takođe su označene "žutom" a Hrvatsku i te dve zemlje godišnje poseti oko dva miliona Britanaca.

Ako želite da obilazite Evropu, najsigurnije bi bilo da odete u Švajcarsku, Sloveniju, Češku i Poljsku. A budući da ni Srbija nije na listi, uvek možete da putujete po raznim srpskim mestima.

Da li verujete da vropi prete sve češći i žešći udari terorista? Svoje mišljenje ostavite u komentarima.

(Telegraf.rs / Izvor: nezavisne.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA