El Sistema Srbija otvara 17. Jazz festival u Novom Sadu (FOTO)

Deca korisnici Centra za socijalni rad nastupaju u okviru uvodnog programa festivala

  • 1
Foto: Promo Foto: Promo

U petak, 6. novembra sa početkom u 19h, u Kulturnom centru Novog Sada, deca korisnici Centra za socijalni rad koja pohađaju program El Sistema Srbija, predstaviće se publici u okviru uvodnog programa 17. Jazz festivala u Novom Sadu.

Deca uzrasta od 8 do 15 godina, koja od marta meseca pohađaju dodatnu muzičku nastavu u okviru socijalno-inkluzivnog programa koji u Srbiji sprovodi Music Art Project, imaće svoj prvi celovečernji koncert i tako predstaviti dosadašnji rad.

Na koncertu imaćemo priliku da čujemo desetak numera različitih žanrova i autora (SARS, Rej Čarls, Marčelo i hor Kolibri, Parni valjak...), a decu će pratiti trojica eminentnih jazz muzičara: Boris Hlošan - gitara, Voja Savkov - saksofon i Milan Jančurić – saksofon.

Program El Sistema-Music Art Project u Novom Sadu vode Una Gašparović i Maja Vukobrat. Deca su dosad imala uspešne nastupe na Zmajevim dečjim igrama i Baby exit festivalu.

Cilj globalnog programa El Sistema jeste da deca dobiju priliku da se besplatno muzički obrazuju kroz grupno muziciranje.

El Sistema program nastao je u Venecueli pre 40 godina baziran na uverenju da svako dete ima pravo na muzičko obrazovanje i sprovodi se u više od 60 država sveta i okuplja preko 4 miliona dece.

Pratite Telegraf.rs i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • obilic

    4. novembar 2015 | 15:15

    Dali ljudi znaju sta je to za ekipu mislim da neznaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA