(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) TALIBANI KAMENOVALI DEVOJKU DO SMRTI: Zakopali je u rupu i gađali dok je ona zapomagala!

Na snimku se mogu videti i posmatrači koji su mučnu scenu snimali mobilnim telefonima dok devojka zapomaže

  • 6

Radio slobodna Evropa objavio je video-snimak kamenovanja 19-godišnje Avganistanke u centralnoj provinciji Gor. Dvominutni zapis prikazuje grupu muškaraca kako baca kamenje na mladu ženu zakopanu u zemlju.

Džihadisti kamenovali devojku do smrti! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Na snimku se mogu videti i posmatrači koji su mučnu scenu snimali mobilnim telefonima dok devojka zapomaže.

Mesni službenik Mohamad Zaman Azimi za okrutno smaknuće krivi talibanske militante. Prema njegovim rečima, 19-godišnja Rokhšana je kamenovana do smrti pod optužbom predbračnog seksa s 23-godišnjim verenikom Mohamadom Gulom koji je kažnjen bičevanjem.

Nejasno je zašto je žena dobila strožu kaznu, iako je poznato da su talibanski religijski sudovi blaži prema muškarcima.

Azimi je rekao da je kazna izvršena u selu Galmin izvan glavnog provincijskog grada Firoz Koh. Mladi par je navodno pobegao od svojih porodica u nastojanju da pronađe mesto za venčanje.

Provincijska guvernerka Sema Jojenda, jedna od dve guvernerke u Avganistanu, kaže da je reč o "prvom, ali verovatno ne i poslednjem" takvom incidentu u Goru ove godine.

- Žene generalno imaju problema širom zemlje, ali u Goru prevladavaju konzervativniji stavovi - rekla je za AFP.

BBC piše da su slična smaknuća učestala u Avganistanu. Žena s imenom Farkhunda je u martu divljački prebijena i potom zapaljena u centru Kabula nakon što je krivo optužena da je spalila Kuran. Ubistvo je izazvalo proteste u Avganistanu i osude u svetu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: RSE, Index, BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zek sd

    4. novembar 2015 | 15:24

    Jednostavno svi ti fanatici svi ti ludaci da li isil ili talibani treba da se zbrisu sa lica zemlje ...vera je jedno a divljastvo drugo a ovi bas traze da budu pobijeni jer nezasluzuju da udisu vazduh ove planete!!

  • Alex Banja Luka

    4. novembar 2015 | 20:58

    Stoka !

  • Mici

    4. novembar 2015 | 16:06

    Varvari...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA