OTKRIVENA IMENA ČLANOVA KJU KLUKS KLANA: Anonimusi krenuli u rat, objavili identitet njih 1.000! (VIDEO)

Mnogi od tih profila sadrže rasisitička obeležja i parole, a Anonimusi kažu da su spisak pravili koristeći ljudsku inteligenciju a ne hakovanje

  • 0

Globalni pokret Anonimusi objavio je na internetu podatke o oko 1.000 osoba za koje tvrdi da su simpatizeri Kju kluks klana.

HAOS U LONDONU: Anonimusi palili automobile i baklje, bacali flaše na policiju (FOTO) (VIDEO)

Ta "labava koalicija" hakera kaže da je objavljivanje podataka "oblik otpora" rasnom nasilju.

Kju-kluks-klan, pokret koji zagovara nadmoćnost bele rase, prošle godine je pretio da će upotrebiti "smrtonosnu silu" protiv onih koji protestuju zbog ubistva crnog mladića iz Fergusona u Misuriju.

Spisak navodnih članova Klana, koji je objavljen početkom ove nedelje je kako se čini bio lažan, dok ovaj novi spisak uključuje profile ljudi koji su se pridružili ili "lajkovali" grupe vezane za Kju kluks klan na društvenim mrežama Fejsbuk i Gugl plus.

Mnogi od tih profila sadrže rasisitička obeležja i parole, a Anonimusi kažu da su spisak pravili koristeći ljudsku inteligenciju a ne hakovanje.

- To znači da su pojedince na spisku identifikovali ljudski izvori putem otvorenh (razgovori sa ekspertima) i prikrivenih (digitalna špijunaža, društveni inžinjering) metoda - navodi se u saopštenju obljavljenom uz listu.

Grupa hakera Anonimusi Foto: You Tube / Crypt0nymous

Lažni spisak članova Klana objavljen ranije ove nedelje uključio je nekoliko američkih političara, a Anonimusu su ga odmah demantovali sa svog Tviter naloga, navodeći da stoje jedino iza spiska koji će biti objavljen 5. novembra, takođe na Tviteru.

Peti novembar je poznat po tome što je tog dana 1605. godine Gaj Foks sa grupom zaverenika pokušao da barutom raznese engleski parlament a maske koji su nosili su postale simbol Anonimusa, podseća BBC.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA