DEKICA I LASTAVICA: PLAKALI SMO dok smo gledali ovo, PLAKAĆETE I VI! (VIDEO)

- Lasta ne ume da uvredi. Najveće zadovoljstvo mi je bilo kada mi sleti na šešir. Čujem da nešto šuška, kad pogledam i vidim da je ona, bude mi toplo oko srca - kaže deda Boško

  • 18

Boško Dugački, deka iz Vojvodine pronašao je jednu lastu koja je ispala iz gnezda i odlučio je da je othrani. Čuvao je i negovao i nakon nekoliko meseci ptica se toliko vezala za njega da mu je stajala na ramenu dok je hodao selom.

ŽELITE DA ŽIVITE 100 GODINA? Ovaj mudri srpski starac objasnio je smisao života!

Kada je stigla jesen deka se uplašio da lasta, iz ljubavi prema njemu, neće hteti da odleti na jug. Odlučio je da skupi novac i odvede je na more.

Pored priče o lasti kojoj je pružao svu pažnju, od ovog deke možemo naučiti šta je zapravo prava ljubav, prijateljstvo i nesebičnost davanja.

- Lasta ne ume da uvredi. Najveće zadovoljstvo mi je bilo kada mi sleti na šešir. Čujem da nešto šuška, kad pogledam i vidim da je ona, bude mi toplo oko srca - samo je jedna od divnih rečenica koju je u ovom filmu izgovorio ovaj požrtvovani deka.

Ostatak filma, ali i celu priču o ovom divnom deki i njegovoj lasti možete pogledati u linku ispod. Ovaj kratkometažni film potpisuje reditelj Milan Belegišanin.

Podelite sa nama, preko komentara - kako je na vas uticala ova potresna priča?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubo

    6. novembar 2015 | 18:35

    Lasta je osetila cistu dusu u dede. Deda je car, ziveo da bogda 100 i vise godina.

  • Ray

    6. novembar 2015 | 17:59

    Dirljiva priča,steže srce u grudima. Ljubav,prava i bezuslovna. Imao sam slično iskustvo sa vevericom. I ja sam odustao da ih ikada više imam...Pozdravljam deku i želim mu da ga opet pronađe neka ljubav koja će izdržati do kraja. Živeli

  • dada

    6. novembar 2015 | 17:44

    Mudro zbori ovaj plemeniti Čovjek!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA