SRBI JEDNOGLASNI: Dajte političarima hranu za bolesnike!

Dokaz kvaliteta onoga što može da se nađe na poslaničkom tanjiru - barem onda kad obeduju u narodnom predstavništvu - je to što nikome od njih, čak ni za vreme izbornih kampanja, koje ih posebno nadahnjuju - a kamoli u "mirnodopsko" vreme - nije palo na pamet da predloži da ono što oni ručaju, ustupe pacijenatima i trudnicama širom Srbije

  • 23

Među najrazličitijim zalaganjima političara da narodu bude bolje, nikada se nije našla inicijativa da se meni iz skupštinskog restorana preseli u bolnice. Istovremeno, ova ideja je jedna od malobrojnih koja je uspela da građane Srbije potpuno ujedini.

POLITIČARI KRKAJU, BOLESNICI GLADUJU: Evo šta se jede u skupštini, a šta u bolnicama! (FOTO)

Dokaz kvaliteta onoga što može da se nađe na poslaničkom tanjiru - barem onda kad obeduju u narodnom predstavništvu - je to što nikome od njih, čak ni za vreme izbornih kampanja, koje ih posebno nadahnjuju - a kamoli u "mirnodopsko" vreme - nije palo na pamet da predloži da ono što oni ručaju, ustupe pacijenatima i trudnicama širom Srbije.

Da ne budemo previše strogi, čak i ako se ovakva ideja rodila u glavi nekog narodnog poslanika, očigledno je vrlo brzo usledio njen kraj oličen u nedvosmislenom zaključku da je ukus špikovane junetine, previsoka cena za blagonaklonost naroda, iako ona poslanike, u skupštinskom restoranu, košta celih 256 dinara.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prema rezultatima ankete, na koju su naši čitaoci odgovarali u okviru teksta POLITIČARI KRKAJU, BOLESNICI GLADUJU: Evo šta se jede u skupštini, a šta u bolnicama! (FOTO) 98.37 odsto njih smatra da hrana iz skupštinskog restorana treba da postane deo bolničkog menija - dok onih 1.63 odsto glasova govore najverovatnije samo to da i poslanici čitaju "Telegraf".

PORNO SKANDAL TRESE SKUPŠTINU SRBIJE: Srpski poslanici mogu slobodno da gledaju PORNIĆE NA POSLU?!

Naravno, zamisao nije da se narodni predstavnici, čiji su zdravlje i dobra koncentracija i te kako u interesu građana - budući da zastupaju nas i našu dobrobit - u pauzama javnih rasprava izlože gladovanju ili konzumiranju hladnog pirea, parizera, polu-bajatih kifli ili supi iz metalnih šolja, kojima se hrane i najteži pacijenti u srpskim bolnicama.

Imajući u vidu da obični građani nisu tako surovi i nehumani, ono što mi želimo moglo bi se sažeti u sledeći predlog: da narodni poslanici, onima koji su prikovani za krevet, boreći se za život, omoguće barem upola kvalitetnu ishranu, kao što je ona koja njima stoji na raspolaganju u toku radnog vremena.

Tada će i njima, i svima nama koji još nismo došli u situaciju da koristimo usluge zdravstva, za koje celog radnog veka izdvajamo novac, biti i više nego drago što je u skupštinskom restoranu cena bifteka 500, a parčeta moskva šnita 50 dinara.

(Jovana Babić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA