OVO SU NAJBIZARNIJI POKLONI ZA PUTINA I OBAMU: Čik pogodite koga od njih svetski lideri lepše daruju?

Među poklonima su životinje, različiti beskorisni predmeti, ali i usluge koje vam nikad ne bi pale na pamet kao moguća opcija za poklon lideru neke države

  • 14

Predsednici država, a naročito svetskih sila kao što su SAD i Rusija, mogu sebi da priušte sve što se poželeti može, s obzirom na razvijene ekonomije njihovih zemalja, a samim tim i njihove razvijene lične fondove. Tako da, lideri drugih država, poznate ličnosti i uopšte predstavnici naroda, moraju da se potrude kako bi se istakli i ostali upamćeni po svom prikladnom i jedinstvenom poklonu namenjenom ovim predsednicima.

PUTIN I OBAMA SE SLOŽILI: Evo o čemu su razgovarali svetski lideri (VIDEO)

PIKSLE, KAIŠEVI, KRAVATE, TEPISI... Ovo su pokloni koje naši političari najčešće dobijaju!

Međutim, mnogi su prekardašili i otišli predaleko, a time učinili svoje poklone zabavnim, a neke čak i bizarnim. Ipak, najzanimljivije je uporediti poklone koje su dobijali Vladimir Putin i Barak Obama, pa tek onda izvući zaključak posle analize ovog kontrasta.

1. Kimono i obaranje ruku na Sabantuiju

Vladimir Putin je u junu 200o. godine išao na tatarski letnji festival Sabantui. Ova proslava praznika je upamćena po tome što se ruski predsednik pojavio u javnosti prvi put, ne u odelu i sa kravatom, već u platnenoj bež košulji i panatalonama.

On je tom prilikom dobio kimono, a učestvovao je i u obaranju ruku, kada je pobedio devojku sa kojom se obračunao tom prilikom.

Foto: Wikimedia/Presidential Press and Information Office Foto: Wikimedia/Presidential Press and Information Office

2. Poni od ruskog gradonačelnika

Gradonačenik Nižnjekamska Ilsur Metšin je 2005. godine poklonio Putinu ponija Čipa. Ovo je možda najneobičniji poklon ruskom predsedniku, koji je uručen 2005. godine kada je Kazanj proslavio svoju 1000. godišnjicu. Konj je bio visine samo 57 centimetara, ali se toliko dopao Putinu, da ga je on poveo u Soči.

3. Vožnja i suvenir od pobednika relija

Ruski predsednik je posetio mesto u blizini Dmitrova kada se susreo sa timom "Kamaz master" iz Naberežnije Čelni u martu 2005. godine. Ovi momci su bili pobednici na reliju, šesti put uzastopno, pa Putin nije mogao da odoli vožnji vozilom koje je tek stiglo iz Dakara. Oni su mu top prilikom poklonili kopiju trofeja relija, stilizovani bakarni "beduin".

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

4. Knjiga sa bajkama

U junu ove godine, Putin je posetio festival knjiga na Crvenom trgu, gde su mu izdavači poklonili bajke G. Tukaija na 15 jezika.

5. Bugarski ovčar

Putin je dobio "Karakačanku", štene bugarskog ovčara, od tadašnjeg premijera Bugarske Bojka Borisova. Povod je bio potpisivanje ugovora o Južnom toku.

Foto: Profimedia/Ria Novosti Foto: Profimedia/Ria Novosti

6. Mali tigar

Predsednik Rusije obožava životinje, pa je tako često dobijao na poklon mala divna stvorenja. Putin je proslavio 63. rođendan 7. oktobra, kada je takođe bio obasipan raznoraznim darovima.

Možda najslađi poklon je dvomesečni sibirski tigar, sa kojim je Putin zaista uživao, sudeći po fotografijama.

Foto: Profimedia/PhotoXPress Foto: Profimedia/PhotoXPress

Međutim, pokloni koji su namenjeni američkom predsedniku Baraku Obami su sasvim drugačiji od onih namenjenih lideru Rusije. Neke možemo nazvati i krajnje čudnim, ali ipak procenite sami po čemu se razlikuju od Putinovih.

OVE BOLESNE POKLONE DOBIJA OBAMA: Kad vidite šta je na spisku, nećete želeti da postanete predsednik!

1. Osiguranje od napada krokodila

Možda i najoriginalniji poklon dobio je prilikom posete Australiji. Krokodili se ipak nisu usudili da ga napadnu…

2. Magarac

Ne znamo da li ga je 'poneo' kući, ali Kolumbijci su Obami odlučili da poklone pravog magarca.

Foto: Wikipedia/Kenneth Allen Foto: Wikipedia/Kenneth Allen

3. Bicikl od bambusa

Ovaj bicikl oduševio bi svakog ljubitelja biciklizma, ali američki predsednik ga baš i ne koristi često. Možda se nakon mandata stvari promene, ko zna, bar tako misle Filipinci.

4. Sto za stoni tenis

Nakon posete "Globus Akademije" u Londonu, američki predsednik se kući vratio sa neverovatnim poklonom, a to je bio - sto za stoni tenis.

5. 50 pari bokserica

Nakon što je ugostio u Beloj kući fudbalski tim za koji je igrao Dejvid Bekam, na poklon od slavnog fudbalera dobio je 50 pari bokserica iz "H&M Beckam" linije.

Foto: HM/Promo Foto: HM/Promo

6. Držač za CD-ove (Rusija)

Pre nekoliko godina Rusi su mu poklonili ovo, čak i tada već, arhaični primerak.

Šta biste vi poklonili Putinu, a šta Obami? Odgovore ostavite u komentarima.

(Telegraf.rs/ Izvor: tatar-congress.org/ sputniknews.com/ dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA