BRITANSKI AVION SA 189 PUTNIKA GAĐAN RAKETOM IZNAD ŠARM EL ŠEIKA! Panika u Londonu posle objave medija

- Pilot je video raketu kako ide prema avionu i odmah je započeo manevar za izbegavanje. Okrenuo se ulevo, i raketa je proletela pored, na 300 metara od aviona

  • 26

Britanski avion sa 189 putnika za dlaku je izbegao katastrofu u Egiptu pre dva meseca kad je na distanci od 300 metara od njega prošla raketa zemlja-vazduh, piše britanski Dejli Miror.

Pilot aviona je, prema pisanju ovog lista, morao da izvede manevar kako bi izbegao projektil, koji je prozujao na manje od 300 metara od pilotske kabine. Kompanija "Thomson", čiji je avion, nije putnicima saopštila da su bili u smrtnoj opasnosti, a oni to nisu ni primetili.

AMERIKANCI TVRDE: RUSKI AVION iznad Sinaja OBORILA BOMBA!

Ovaj incident se desio 23. avgusta, dva meseca pre nego što se ruski avion sa 224 putnika srušio u Egiptu i poveo sve u smrt.

- Pilot je video raketu kako ide prema avionu i odmah je započeo manevar za izbegavanje. Okrenuo se ulevo, i raketa je proletela pored, na 300 metara od aviona - rekao je izvor britanskih medija.

Britanski mediji na kraju prenose da se ipak veruje da raketu nisu ispalili islamisti, nego da je reč o projektilu koji je slučajno lansirala egipatska vojska, koja je u tom rejonu imala vojne vežbe.

Postavlja se, ipak, pitanje kako je ovo moguće, s obzirom da vojska strogo koordinira ovakve stvari sa civilnim vazduhoplovstvom.

(Telegraf.rs/Daily Mirror)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca

    7. novembar 2015 | 10:31

    Kako da ne! Radi se o putnickom avionu koji nije sposoban da izdrzi G sile koje bi se stvorile pri nekom previse naglom manevru. Druga stvar je da komande aviona ne dozvoljavaju letelici da izvede takve manevre. Rakete zemlja-vazduh imaju razlicite vrste navodjenja do cilja. Jurila bi ta raketa doticni avion po Sinaju dok je ne stigne. Putnicki avioni su spori i vrlo tromi u manevrisanju tako da je ova "vest" cista izmisljotina i nema i veze sa stvarnoscu. Verovatno je plasirana kako bi se stvorila osnova za upad raznih stranih sila na tudju teritoriju. To smo i mi doziveli pre 16 godina... nazalost

  • Ejade

    7. novembar 2015 | 13:31

    Ja vecu glupost nisam procitao nepamtim!!!

  • Vladimir KŠ

    7. novembar 2015 | 10:08

    Hahaha... Koja glupost! Dal stvarno verujete u ovo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA