ZA DVE GODINE ĆE BITI LEGALNI: Od 2017. će se sklapati gej brakovi?

- To mora da se dogodi i zbog presude Evropskog suda za ljudska prava u korist tri gej para iz Italije, gde je odlučeno da se prava istopolnih zajednica moraju zakonski priznati - poručio je Danijel Kalezić

  • 14

Istopolne zajednice su sledeći, važan cilj, kojem teži LGBT zajednica u Crnoj Gori i to više nije pitanje da li će se ili neće desiti, već nešto što se mora dogoditi, poručio je predsednik Upravnog odbora NVO "Kvir Montenegro", Danijel Kalezić.

TADIĆ OTVORIO DUŠU: Treba legalizovati GEJ BRAKOVE u Srbiji i odobriti im USVAJANJE DECE!

- Crna Gora mora da kreira i usvoje adekvatno zakonsko rešenje koje će prepoznati zajednice osoba istog pola, a to će se verovatno desiti 2017. - rekao je Kalezić za podgoričku Pobjedu.

SRBI LEGALIZUJTE GEJ BRAKOVE ILI NEMA NIŠTA OD EU! Ovo je najnovija UCENA Srbiji iz Brisela, koju NIKO NEĆE PRIHVATITI!

Prema njegovim rečima, istopolone zajednice moraju biti zakonski prepoznate i sada više nije pitanje da li se to hoće ili neće dogoditi.

- To mora da se dogodi i zbog presude Evropskog suda za ljudska prava u korist tri gej para iz Italije, gde je odlučeno da se prava istopolnih zajednica moraju zakonski priznati - naveo je Kalezić.

On je podsetio da je Crna Gora članica Saveta Evrope, a svaka država članica je dužna da poštuje sve presude ovog suda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA