Popović: Povezati poljoprivrednike sa trgovinama u Rusiji

"Obezbedićemo skladištenje i organizaciju transporta proizvoda, kao i pronalaženje velikih trgovinskih lanaca u Rusiji koji će u kontinuitetu kupovati našu robu", kaže potpredsednik DSS-a

  • 0

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović poručio je tokom današnje posete Sremu da će njegova stranka obezbediti povezivanje domaćih poljoprivrednih proizvođača sa velikim trgovinskim lancima u Rusiji.

- Srbija je jedina zemlja na svetu koja ima bescarinski sporazum sa Rusijom. Međutim, problem većine naših poljoprivrednika je to što nemaju dovoljne količine proizvoda, kao ni potrebnu logistiku za izvoz na rusko tržište - rekao je Popović.

Uz ocenu da je za nastup na ruskom tržištu neophodno udruživanje poljoprivrednika, on je obećao veću podršku države u izvoznim aktivnostima poljoprivrednika i njihovom povezivanju sa partnerima u Rusiji.

- Obezbedićemo skladištenje i organizaciju transporta proizvoda, kao i pronalaženje velikih trgovinskih lanaca u Rusiji koji će u kontinuitetu kupovati našu robu - rekao je potpredsednik DSS-a.

Kako bi sačuvala bescarinski sporazum sa Rusijom, Srbija, zaključio je on, mora da ostane politički neutralna.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA