Studenti FPU okončali štrajk glađu

Studenti FPU-a postigli dogovor sa Ministarstvom prosvete da ono izmiri dug, a uprava fakulteta je obećala da će upisati sve studente i omogućiti nesmetanu nastavu

  • 0

Grupa studenata Fakulteta primenjenih umetnosti okončala je štrajk glađu ispred Ministarstva prosvete, jer su sa predstavnicima tog ministarstva i upravom fakulteta postigli dogovor o upisu godine.

Ministarstvo prosvete se obavezalo da izmiri dug fakultetu, a uprava FPU-a je obećala da će upisati sve studente i omogućiti nesmetanu nastavu, rekao je predstavnik studenta Nikola Radeka, po završetku sastanka u ministarstvu.

Tehnička pitanja i detalji dogovora biće razrađeni na sutrašnjem sastanku, rekao je Radeka i naveo da do 3. maja studenti moraju biti upisani.

- U suprotnom, štrajk će najverovatnije biti nastavljen - rekao je Radeka, student prorektor Univerziteta umetnosti, i dodao da se tokom štrajka pojavila informacija da je u problemu i Fakultet dramskih umetnosti.

Sastanku su osim dvojice studenata prisustvovali državni sekratar Ministarstva prosvete i nauke Radivoje Mitrović, predsednik Saveta FPU Slobodan Kajtez i dekan fakulteta Vladimir Kostić Divac.

Studenti su se razišli nešto posle 19 sati.

Juče ujutru, dvadesetak studenata počelo je štrajk glađu jer osam meseci ne uspevaju da upišu godinu kao budžetski studenti, iako imaju uslov za to.

Problem je nastao pre skoro dve godine kada je u dogovoru sa ministarstvom odlučeno da studenti sa 60 bodova upišu godinu kao budžetski, a oni sa 48 do 59 bodova da plate deo školarine.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA