Izašao je u dvorište samo u gaćama i krenuo je LOPATOM da bije ljude! Evo zbog čega je to uradio (FOTO)

Pomalo komičnu scenu, koja se dogodila u selu Odon, na jugozapadu Francuske, ovekovečio je fotograf agencije Frans pres. Njegovi snimci su se ubrzo našli na internetu gde su postali instant hit

  • 4

Aktivisti francuskog Udruženja za zaštitu ptica (LPO) bili su danas žrtve neobičnog napada - dok su sprovodili akciju protiv ilegalnog lova na zebe, na njih je nasrnuo jedan meštanin u donjem vešu, naoružan lopatom.

Čovek lopatom krenuo na pištolj - i pobedio!

Pomalo komičnu scenu, koja se dogodila u selu Odon, na jugozapadu Francuske, ovekovečio je fotograf agencije Frans pres. Njegovi snimci su se ubrzo našli na internetu gde su postali instant hit.

Članovi LPO-a došli su u Odon u društvu nekolicine novinara sa zadatkom da unište zamke postavljene za hvatanje ptica pevačica koje se love uprkos zabrani jer spadaju u zaštićene vrste.

Ljubitelje ptica je u njihovom naumu sprečio meštanin koji je oskudno odeven izleteo iz svoje kuće sa lopatom u rukama. Nekoliko trenutaka kasnije dobio je pojačanje - njegov sused se pojavio sa motikom.

- Kada smo krenuli da oslobađamo zebe, meštani su se poneli nasilnički, tri ili četiri puta su nas udarili lopatom - kazao je predstavnik LPO-a.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

U znak odmazde, besni meštani su probušili točkove na automobilima aktivista i reportera. Napad je trajao 15-ak minuta pre nego što se policija pojavila.

Korisnici društvenih mreža nazvali su događaj #SlipGate, a fotografiju ljutitog meštanina u gaćama fotošopirali na razne smešne načina, prikazujući ga kako maše lopatom ispred Berlinskog zida ili umesto lopate drži svetleći mač poput onog koji je koristio Dart Vejder.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA